Anemia feripriva. Ce alimente bogate in fier poti include in dieta ta pentru a-i asigura organismului cantitatea necesara?

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
29 ian. 2021

Anemia feripriva se caracterizeaza printr-un deficit de fier din sange.

Acest mineral este esential pentru transportarea eficienta a oxigenului din plamani in tot organismul. In lipsa acestuia, nivelul celulelor rosii din sange scade, iar organismul nu mai poate asigura cantitatea necesara de oxigen organismului.

Anemia feripriva poate fi tratata prin suplimentarea nivelului de fier din organism. Acest lucru se poate realiza atat prin administrarea suplimentelor alimentare, cat si prin consumul alimentelor cu un continut ridicat de fier, in mod natural. Fierul este esential pentru organism, intrucat contrinuie la producerea globulelor rosii necesare pentru transportul eficient de oxigen in organism. Ce alimente poti introduce in dieta ta, pentru a asigura nivelul optim de fier necesar organismului?

Legume

Acestea pot fi adaugate atat in preparate gatite, cat si in salate. Unele legume au un continut ridicat de fier, precum broccoli, spanac, ardei gras, rosii, urzici, salata verde, dovleac, sfecla rosie si mazare.

Carne, in special cea rosie

Atat carnea rosie ( vita, miel, porc), cat si carnea alba (pui, curcan, rata), sunt surse excelente de fier. De asemenea, acest mineral se regaseste in cantitati mari si in anumite organe, precum ficatul rinichii sau inima.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.