Anne Hathaway a renuntat la alcool si are un motiv bun pentru asta

Teodora Tirca1
De Teodora Tirca
27 ian. 2019

Actrita in varsta de 36 de ani indrazneste sa declare ca renunta definitiv la alcool, iar motivele ei nu tin doar de sanatate si prevenire a imbatranirii pielii.

Oricine s-a confruntat cu o mahmureala stie cat de neplacut este: te doare tot corpul, lumea pare dintr-odata un loc neprimitor, te simti lipsita de energie si nu te poti concentra deloc. In functie de cat alcool ai consumat in noaptea precedenta, e posibil sa fii tintuita la pat o zi intreaga, cu stari de greata, dureri de cap si de stomac.

Cat dureaza, de fapt, mahmureala (si ce sa faci ca sa o previi)

Mahmureala si rolul de parinte nu fac casa buna

Anne Hathaway nu e deloc straina de aceste stari, iar lucrurile se complica atunci cand, pe langa jobul de actrita, mai ai si responsabilitati de… parinte. Ea a vorbit deschis despre asta cu Ellen DeGeneres in cadrul show-ului ei.

„O sa renunt la alcool cat timp fiul meu locuieste in casa mea, pentru ca nu ma impac deloc bine cu mahmureala, iar el ajunge la o varsta la care are nevoie ca eu sa fiu fresh dimineata”, a declarat Anne.

Ce mananca Anne Hathaway de cand nu mai e vegana

A continuat povestind ca intr-o dimineata l-a dus pe fiul ei la gradinita dupa ce bause cam mult in noaptea precedenta, si ca s-a simtit rau fizic, dar si jenata de situatie. „Nu conduceam eu, dar eram intr-o stare deplorabila – si nu vreau ca fiul meu sa ma vada asa”, i-a dezvaluit lui Ellen.

Betie cu McConaughey

O alta intamplare care i-a dat de gandit a fost noaptea in care a baut peste masura cu Matthew McConaughey pe vremea cand filmau Serenity pe Insula Mauritius. „Am baut toata noaptea, iar a doua zi eu trebuia sa ma trezesc devreme ca sa discut cu regizorul filmului, Steven Knight.”

„Ma impleticeam, nu ma puteam concentra, insa voiam sa-l conving de niste lucruri legate de personajul meu. Dupa ce s-a terminat totul, i-am spus ca fusesem mahmura pe parcursul intregii perioade”, a mai spus Anne.

E un trend la Hollywood

Hathaway e doar una dintre celebritatile care au decis ca e cazul sa renunte de tot la alcool. Chrissy Teigen a scris pe Twitter ca nu a baut pe avion, in timp ce se intorcea din vacanta, si ca a fost foarte bine, pentru ca a ajuns acasa simtindu-se ca un om normal, fara acele stari neplacute pe care ti le da mahmureala.

Jennifer Lopez este de asemenea una dintre celebritatile care a declarat ca nu bea alcool niciodata, ceea ce o ajuta sa aiba o piele tanara si luminoasa.

Si mai multe motive pentru care alcoolul primeste Unlike de la noi

Una peste alta, alcoolul e o substanta care iti face mai mult rau decat bine, mai ales daca o consumi in exces. Duce, in timp, la ruperea moleculelor de colagen, cauzeaza linii fine, iti afecteaza ficatul, dar si silueta – pe scurt, vei imbatrani mai rapid si deloc gratios.

10 obiceiuri de zi cu zi care te imbatranesc prematur

Asadar, poate n-ar strica sa urmezi exemplul acestor vedete si sa elimini de tot sau semnificativ alcoolul – chiar si in vacanta (da, nici macar vinul rosu nu e atat de inocent precum crede lumea daca bei mai mult de un pahar mic pe zi).

Foto: Instagram – Anne Hathaway