Are mai mult fier decat spanacul! Alimentul ieftin care lupta cu virusurile

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
16 aug. 2020

Are numeroase proprietati terapeutice, fiind excelent pentru cresterea imunitatii si este un antioxidant de elita.

Patrunjelul nu este doar un condiment indispensabil, ci mai ales un medicament natural valoros. El este bogat in vitaminele C, A, dar are si fier, mangan. Sucul de patrunjel este de real ajutor in cazul hepatitelor B si C, dar si altor afectiuni.

Specialistii sustin ca patrunjelul este de 4 ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar fier contine mai mult decat are spanacul. De asemenea, patrunjelul are un continut scazut de calorii, dar este bogat in substante nutritive importante, precum vitaminele A, K si C.

In afara de rolul sau in mentinerea sanatatii oaselor si a inimii, vitamina K este esentiala pentru coagularea sanguina corecta, ceea ce poate ajuta la prevenirea sangerarii excesive. Numai doua linguri (8 grame) de patrunjel livreaza mai multa vitamina K decat aveti nevoie intr-o zi.

Sunt studii care sustin ca patrunjelul avand clorofila poate sa inhibe dezvoltarea virusurilor herpatice, altfel spus este un aliat de nadejde in hepatitele de tip B si C. Asa ca atunci cand esti bolnav fa-ti suc de patrunjel si bea 2 pahare pe zi, pe stomacul gol, inainte de a manca, timp de o luna de zile.

De asemenea, sucul de patrunjel este bun in cazul litiazei biliare.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.