Cauze neasteptate ale intepaturilor la inima. Acestea nu semnaleaza mereu afectiuni cardiovasculare

1
De Cristina Tudor
2 apr. 2021

Intepaturile la inima sunt, intr-adevar, asociate cu afectiunile cardiovasculare.

Desi aceste boli pot cauza intr-adevar intepaturi si dureri toracice, pot fi provocate si de manifestari mai putin grave. Iata alte cauze ale intepaturilor de inima, mai putin cunoscute, care nu implica probleme serioase de sanatate.

Desi intepaturile la inima cu indica intotdeauna o problema grava de sanatate, acestea pot supune organismul unui stres suplimentar. Acest lucru poate, intr-adevar, sa agraveze afectiunile deja existente.

Cu toate acestea, este recomandat sa ii comunici medicului tau simptomele manifestate, pentru a determina cauza exacta.

Intepaturile la inima pot avea cauze inofensive

Efortul fizic

Atat pozitia fixa, timp indelungat, precum cea in sezut, la birou, cat si efortul fizic intens, precum cel facut de sportivi sau in timpul activitatilor la sala de fitness pot genera junghiuri intercostale, confundate cu intepaturile inimii. Intensitatea acestor dureri se diminueaza cu ajutorul antiiflamatoarelor, explica sfatulmedicului.ro

Dificultati respiratorii

Ingreunarea respiratiei ca urmare a racelilor sau a bronsitelor cauzeaza palpitatii, iar ritmul cardiac crescut este resimtit adesea ca o durere la nivelul inimii.

Anxietate

Unul dintre simptomele asociate anxietatii este tocmai dificultatea in a inhala suficient aer, fapt care sporeste starea de stres si creste numarul batailor inimii, de unde si intepaturile la nivelul inimii.

Mese copioase

Intepaturile la nivelul inimii pot fi usor confundate cu durerile de ficat sau cu intepaturile care se resimt in momentul in care bila este suprasolicitata ca urmare a unei alimentatii bogate in grasimi sau in zaharuri.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.