Ce mananca un gastroenterolog la micul dejun: ingredientul surprinzator pe care il adauga in smoothie

Maria Constantin1
De Maria Constantin
20 dec. 2019

Un smoothie care sa-ti dea energie si sa-ti protejeze sanatatea trebuie sa includa si un ingredient-minune, recomandat de un specialist.

Cand faci un smoothie, ingredientele pe care le folosesti sunt cam aceleasi: lapte, pudra proteica, spanac, fructe de padure, banane. Dar medicul gastroenterolog Will Bulsiewicz, autor al cartii „Fiber Fueled”, are un ingredient neasteptat pe care il arunca „in lupta” pentru apararea sanatatii organismului.

Arma secreta a unui gastroenterolog

„Sunt de-a dreptul obsedat sa pun germeni de broccoli in smoothie-urile mele – este arma mea secreta”, a dezvaluit specialistul.

Poti obtine germenii de broccoli acasa, lasand semintele la germinat, dar mai simplu este sa-i cumperi din magazinele de produse naturiste, scrie Well+Good.

„Germenii de broccoli elibereaza o substanta numita sulforafan, care da un gust amarui. As spune: bazeaza-te pe amarui! Sulforafanul este absolut incredibil. Curata intestinele, reduce inflamatia si combate cancerul”, a explicat Bulsiewicz.

De ce sunt mai buni germenii de broccoli

De ce e mai bine sa folosesti germeni decat broccoli normal pentru smoothie? Doctorul spune ca germenii au un continut mai mare de sulforafan decat broccoli ajuns la maturitare.

In plus, este si mai practic sa folosesti germenii – daca esti mai mereu pe fuga, atunci e mai simplu sa faci repede un smoothie si apoi sa arunci repede germenii in amestecul obtinut.

Cel mai bun smoothie cu de toate

Cheia pentru a obtine un gust bun este sa echilibrezi nota amara cu ceva dulce sau acrisor, de exemplu cu banana sau fructe de padure. Cu timpul, te vei obisnui cu gustul si va deveni un obicei sa folosesti acest ingredient recomandat de un gastroenterolog.

Foto: Getty Images.