Cel mai bun smoothie cu de toate

1
De Andreea Raicu
15 sept. 2018

Nu stii ce sa mananci la micul dejun? Deschide larg frigiderul, scoate toate ingredientele care-ti fac cu ochiul si prepara-ti un smoothie delicios.

Smoothie-urile sunt usor de facut si poti pune in ele tot ce iti place, tot ce ai pofta sau ce este de sezon, dar mai ales tot ce ai la indemana. Acestea pot inlocui cu succes un mic dejun si iti dau energie pe tot parcursul zilei.

Imi place ca in diminetile in care fac sport si inca ma pot bucura de vremea calda de afara si de fructele si legumele de sezon sa beau un smoothie racoros, pe care mi-l prepar repede si usor. Pe langa ce am prin frigider, imi place sa „imbogatesc” reteta de smoothie cu superalimente precum pudra acai, pudra de maca, pudra proteica, pudra de baobab.

Acesta e smoothie-ul pe care mi l-am preparat azi dimineata si mi-a placut atat de mult cum a iesit incat mi-am zis ca e pacat sa pastrez „secretul” doar pentru mine.

Ingrediente pentru smoothie:

O felie generoasa de pepene rosu

1 banana

2 castraveti

3 prune

Un manunchi de spanac

Apa de cocos

Pudra de maca

Pudra acai

Spirulina, daca va place

Gheata, daca vreti ca smoothie-ul a fie mai racoros si mai improspatant

Mod de preparare:

Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza bine. Cantitatea de apa de cocos e variabila, poti pune cata vrei, in functie de cat de fluid vrei sa fie smoothie-ul.

Pepenele rosu, pe langa gustul inconfundabil si irezistibil, are multe beneficii asupra sanatatii, cum ar fi nivelul ridicat de antioxidanti din compozitie.

Bananele sunt o sursa bogata de vitamina B6, care regleaza glicemia si imbunatateste dispozitia, deci e bine sa le consumi in smoothie la prima ora.

Castravetele este un fruct ce are un nivel ridicat de antioxidanti si foarte multa apa, lucru ce contribuie la mentinerea frumusetii pielii. Prunele, la randul lor, contin un nivel ridicat de antioxidanti si au mari proprietati energizante.

Unul dintre beneficiile spanacului ar fi ca acesta curata organismul de toxine si ajuta la o digestie buna, asa ca nu e indicat sa-l dai deoparte.

Apa de cocos hidratează corpul, reduce stresul si ajuta muschii sa se relaxeze, ajuta la tratarea durerilor de cap si, poate cel mai mare beneficiu, are efecte de antiimbatranire.

Superalimentele iti ajuta sistemul imunitar si contin un procentaj mult mai mare de vitamine, minerale si antioxidanti decat fructele si legumele pe care le consumam in mod obisnuit, lucru care le face esentiale in orice smoothie.

Daca sunteti obisnuiti cu gustul spirulinei, atunci nu ezitati sa o adaugati in smoothie pentru ca aceasta contine un nivel ridicat de proteina, mai mare decat cel al carnii.

Foto: Alex Rosieanu