Spirulina, tratamentul vindecator pentru diabet si boli de inima

1
De Cristina Tudor
3 mart. 2024

Intr-un studiu publicat in Nutrients, o echipa de cercetatori de origine italiana a analizat constatarile clinice si experimentale din studiile recente pentru a intelege contributiile terapeutice pe care le are spirulina in gestionarea bolii cardiovasculare si a factorilor de risc asociati.

 

Efectele terapeutice ale spirulinei

Spirulina si hipertensiunea

Impactul spirulinei in reducerea riscului de hipertensiune si accident vascular cerebral a fost studiat in mod extensiv in studii clinice, iar constatarile din aceste studii au aratat ca in urma consumului zilnic de spirulina, chiar si adaugat in dressingul pentru salata, a redus semnificativ.

Cercetarile indica faptul ca spirulina prezinta o gama larga de efecte terapeutice, cum ar fi proprietatile antiinflamatorii, antidiabetice, antioxidante, hipolipidemice si neuroprotectoare. Datorita proprietatilor sale hipolipidemice si antioxidante, suplimentarea cu spirulina ar putea fi benefica in reducerea riscului de boala cardiovasculara.

Mai mult, diabetul, impreuna cu dislipidemia si hipertensiunea, reprezinta unul dintre factorii de risc pentru boala cardiovasculara. Prin urmare, prin acest review s-a examinat modul in care beneficiile pentru sanatate ale spirulinei ar putea reduce in ansamblu riscul de boala cardiovasculara, care continua sa fie una dintre principalele cauze de mortalitate la nivel mondial. Citeste continuarea pe csid.ro

Foto: depositphotos.com