Superalimentul care are o cantitate de proteine de doua ori mai mare decat carnea

1
De Cristiana Astefanoaiei
31 ian. 2024

Daca vrei sa incepi un stil de viata mai sanatos, alege alimente care sunt bogate in nutrienti esentiali organismului.

Vreau sa-ti vorbesc despre un superaliment plin de proteine, adecvat oricarui stil alimentar, ce sprijina sistemul muscular si metabolismul. Este vorba despre spirulina.

Printre beneficiile sale se numara sustinerea sanatatii ochilor si mentinerea unui nivel sanatos al colesterolului, iar vitaminele si mineralele din compozitia sa pot ajuta sistemul imunitar, luptand impotriva bolilor.

Cum folosesti spirulina ca sa scapi de grasimea de pe abdomen

Spirulina este bogata in proteine si vitamine

Spirulina contine o cantitate semnificativ mai mare de aminoacizi esentiali pentru sinteza proteinelor in organism. Are un continut de 60% de proteine si poate contine cu pana la 126% mai multe proteine decat majoritatea tipurilor de carne. Studiile USDA au aratat ca 100 g de spirulina contin 57 g de proteine, comparativ cu 100 g de friptura, care contin doar 25 g proteine.

Un studiu realizat de Universitatea din Exeter, care a analizat proteinele derivate din alge (spirulina si chlorella), a constatat ca acestea functioneaza ca alternativa excelenta la proteinele de origine animala, fiind deosebit de eficienta in mentinerea si dezvoltarea musculaturii. Acest lucru inseamna ca spirulina este grozava daca ai decis sa te apuci de sport.

In plus, spirulina contine substante nutritive care sprijina sistemul imunitar, pot reduce inflamatia si contribuie la detoxifierea organismului. De asemenea, compusii sai antioxidanti pot proteja celulele impotriva stresului oxidativ si pot imbunatati sanatatea cardiovasculara.

De ce sa tii cont cand consumi spirulina

Spirulina, ca si alte alge, este foarte sensibila la mediul in care este cultivata. Acest lucru inseamna ca poate absorbi toti nutrientii sanatosi pe care ii cautam atunci cand o consumam, dar inseamna, de asemenea, ca poate absorbi substante daunatoare, cum ar fi metalele grele si toxinele din mediul inconjurator”, spune nutritionista Christina Manian.

Asadar, citeste cu atentie eticheta, pentru a te asigura ca produsul pe care l-ai ales provine dintr-un mediu sigur si are origini controlate.

Pentru a beneficia de proprietatile sale nutritive, este important sa integrezi spirulina in dieta ta in mod corespunzator. Aceasta poate fi consumata sub forma de pulbere adaugata in smoothie-uri, sucuri sau alte preparate culinare. De asemenea, suplimentele de spirulina sunt disponibile sub forma de capsule sau tablete pentru o administrare mai usoara.

Budinca de chia si crema de avocado cu spirulina

Nu exista o recomandare oficiala pentru cantitatea de spirulina pe care ar trebui sa o consumi pe zi. Cu toate acestea, o doza general acceptata din cercetarile pe care le avem pana acum este undeva intre 1 si 3 grame sau chiar pana la 10 grame pe zi. O regula de baza excelenta este sa consumi o lingura de spirulina intr-un smoothie de cateva ori pe saptamana”, spune Manian.

Ca in cazul oricarui alt supliment alimentar, este recomandat sa discuti cu medicul tau inainte de a introduce spirulina in dieta ta zilnica.

Foto: Freepik.com