Ce sa mananci ca sa ai o memorie mai buna

1
De Cristina Tudor
10 feb. 2020

Lista cu alimentele care te ajuta sa ai o memorie mai buna: ce trebuie sa mananci ca sa nu mai uiti atat de des lucruri.

Daca ti se intampla des sa uiti ce aveai de facut, unde ai pus anumite lucruri sau ce ai vorbit ultima oara cu cei apropiati inseamna ca ai pierderi de memorie care, daca nu te ocupi, vor deveni in timp din ce in ce mai periculoase.

De regula cauza cea mai frecventa a pierderilor de memorie o reprezinta alimentatia necorespunzatoare. Iata ce trebuie sa mananci ca sa ai o memorie mai buna, lista complete a alimentelor:

Ce sa mananci pentru o memorie mai buna: fructe

Fructele pot fi un aliat de baza impotriva pierderilor de memorie, in special fructele de padure si avocado.

Avocado este extrem de bogat in grasimi mononesaturate, care fortifica si protejeaza sistemul cardiovascular. Un sistem cardiovascular bun inseamna o circulatie buna a sangelui in corp. Iar daca sangele circula bine in corp, si creierul va functiona mai bine, deoarece va primi mai mult oxigen.

Acizii grasi esentiali din avocado reduc si hipertensiunea, care este o cauza a pierderilor de memorie.

Fructele de padure in schimb sunt extrem de bogate in antioxidanti, care au rol de protectie a celulelor din creier. De asemenea, s-a demonstrat ca afinele maresc capacitatea de invatare si imbunatatesc memoria.

Ce sa mananci ca sa ai o memorie mai buna: afla aici lista completa a alimentelor.

Foto: Shutterstock.com