Ce se intampla in corpul tau daca mesteci bine mancarea

1
De Cristina Tudor
20 aug. 2022

Ceva atat de simplu precum mestecatul poate face o mare diferenta in corpul nostru si poate imbunatati sanatatea noastra generala.

Procesul de mestecare a alimentelor amestecate cu saliva ajuta la o absorbtie mai usoara a nutrientilor de care avem nevoie, motiv pentru care cel mai bine este sa mesteci alimentele incer si temeinic, de aproximativ 32 de ori ala fiecare muscatura.

Iata o lista a beneficiilor pe care le are mestecatul asupra corpului nostru:

Mestecatul incet ajuta la evitarea cresterii in greutate

Gandeste-te la asta: daca dureaza mai mult timp sa mesteci mancarea, va dura mai mult pana o termini, ceea ce inseamna ca mananaci mai putin din ea, iar creierul iti spune ca esti satul/a.

Nu numai atat, dar mancatul incet si mestecatul cu atentie te poate ajuta sa eviti sa te ingrasi si sa iti controlezi apetitul.

De asemenea, iti poate accelera metabolismul, preveni supraalimentarea si accelera circulatia sangelui in stomac.

Mestecatul temeinic este legat de performante mai bune

Mestecatul este, de fapt, legat de memorie si de capacitatea cognitiva generala. Imbunatateste fluxul sanguin si oxigenarea creierului, rezultand performante mentale mai bune.

Oamenii care mesteca bine au o atentie mai buna, vigilenta, rezolvarea problemelor, dobandirea de informatii, abilitati in luarea deciziilor si multe altele.

Cei care mesteca prost pot avea dificultati cu vocabularul, memoria si invatarea in general.

Sa mesteci mai putin poate cauza probleme de digestie

Daca mesteci si inghiti rapid, sistemul tau digestiv poate suferi un dezechilibru si corpul tau ar putea ajunge sa nu descompuna alimentele in mod corespunzator.

Acest lucru poate duce la reflux de acid, crampe, balonare si multe altele.

Daca este prea tarziu si ai mancat prea repede, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a-ti imbunatati problemele de digestie.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com