Cei mai longevivi oameni in viata si cateva dintre secretele lor

1
De Cristina Tudor
25 ian. 2021

Sunt oameni care se simt batrani la 40 de ani si oameni care la 70 de ani sunt mai activi decat multi dintre primii mentionati.

Sigur ca stilul de viata are multe de spus in acest sens, dar atitudinea are si ea o importanta colosala. Iar cand te uiti la oameni care au sarit de 100 de ani n-ai cum sa nu te intrebi ce au ei fata de altii, mai ales daca vorbim de supercentenari, adica cei care au peste 110 ani. Cam 1 din 1000 de centenari atinge aceasta performanta, iar astazi vi-i prezint pe cei mai longevivi oameni in viata.

Nu stiu daca o sa va mire sau nu acest lucru, dar primele 10 persoane cele mai longevive din lume sunt femei, iar diferenta dintre ele si cel mai in varsta barbat din lume – un roman, de altfel – este de mai bine de 3 ani.

Kane Tanaka, 118 ani

Cel mai longeviv om in viata si cea de-a treia longeviva persoana din toate timpurile este o supercentenara japoneza care pe 2 ianuarie a implinit 118 ani. Kane Tanaka s-a nascut prematur pe 1 ianuarie 1903, fiind cel de-al saptelea copil al familiei.

S-a maritat la numai 4 zile dupa ce a implinit 19 ani cu un barbat pe care l-a cunoscut abia in ziua nuntii, dupa cum era obiceiul pe atunci, in Japonia. Parintii pare sa fi ales bine avand in vedere ca cei doi s-au inteles bine, au facut 4 copii si au adoptat un al cincilea. Cand sotul a fost inrolat in timpul celui de-al doilea razboi chino-japonez, Kane s-a implicat in afacerea familiei pentru ca sa o pastreze pe linia de plutire, dar si ca sa aiba cu ce sa-si intretina copiii. Primul sau fiu, Nobuo, a fost tinut prizonier de catre sovietici timp de cativa ani, dupa ce a fost capturat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.