Cele mai bune 4 ceaiuri diuretice

1
De Cristina Tudor
21 sept. 2020

Unele dintre ele, precum papadia, coada calului, urzica sau patrunjelul sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a elimina excesul de apa din organism, o actiune similara cu cea a pilulelor diuretice.

De secole ceaiurile de plante au fost intrebuintate pentru proprietatile lor medicinale, iar astazi vom vedea care sunt cele mai bune ceaiuri diuretice.

In mod traditional, ceaiul se obtine prin turnarea apei fierbinti peste plante, radacini sau seminte de plante, prin lasarea la infuzat timp de cateva minute si apoi strecurarea licorii numai buna de baut.

Ceaiurile pot fi obtinute dintr-o mare varietate de plante, fiecare dintre ele avand o multime de proprietati pentru sanatate.

Unele dintre ele, precum papadia, coada calului, urzica sau patrunjelul sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a elimina excesul de apa din organism, o actiune similara cu cea a pilulelor diuretice.

Iata ca care sunt cele mai bune ceaiuri diuretice:

Ceaiul de papadie

Un articol publicat in numarul din august 2015 al revistei „Integrative and Comparative Biology” raporta ca exista un numar de 85 de plante cu proprietati diuretice. In consecinta exista un numar insemnat de ceaiuri de plante considerate a fi diuretice, dar printre cele mai bune ceaiuri diuretice se numara cel de papadie. Ceaiul de papadie are o istorie lunga de intrebuintare in tratarea ficatului, a vezicii biliare si a problemelor digestive si este un bun diuretic.

Intr-un mic studiu publicat in „Journal of Alternative and Complementary Medicine”, cercetatorii le-au oferit voluntarilor extract de frunza de papadie si au masurat cantitatea de urina produsa dupa consum. Toti cei 17 voluntari au urinat mai mult intr-un timp de cinci ore dupa consum. Ca in majoritatea produselor din plante, este nevoie de si mai multe cercetari pentru a intelege eficienta ceaiului de papadie, inclusiv dozajul si problemele legate de siguranta.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.