Cele mai bune aplicatii de masurare a pulsului – cat de eficiente sunt si de ce ar trebui sa le ai in vedere

1
De Cristina Tudor
2 oct. 2020

Lumina flash-ului ajuta la urmarirea schimbarilor de culoare de sub piele. In acest fel monitorizeaza cantitatea de sange care trece intr-un interval prestabilit. Aplicatia afiseaza pe ecran fiecare bataie a inimii, iar cand termina de masurat, in aproximativ 10 secunde, va afisa rezultatul.

Vorbim de multe ori despre masurarea tensiunii arteriale, de masurarea glicemiei, dar mai putin despre cea a pulsului pe care pare ca doar medicii si sportivii de performanta o trateaza cu seriozitate. Va intrebati poate de ce este atat de important sa masori ritmul cardiac. Ei bine, frecventa cardiaca ofera informatii importante despre starea ta de sanatate, dar si despre potentialele riscuri.

Iar acum nu mai este nevoie sa astepti sa ajungi la medic pentru a o masura, caci am intocmit o lista cu cele mai bune aplicatii de masurare a pulsului. Atentie, acestea nu exclud vizitele la doctor, ci te ajuta sa vezi evolutia in timpul zilei.

Inainte sa va prezentam insa aceste aplicatii, trebuie sa va spunem si care sunt indicatorii care va spun daca este sau nu un semn de alarma. Un adult are intre 60 si 100 de batai pe minut in timp de repaus, pe cand sportivii de performanta au un ritm cardiac mai redus, intre 40 si 60 de batai pe minut. Ritmul scazut al inimii arata o stare de sanatate buna a inimii, risc minor pentru atac de cord si nivel ridicat de energie.

Cresterea acestuia poate indica ori un antrenament prea intens ori o eventuala problema de sanatate precum aritmia sau tahicardia si este nevoie sa mergi cat mai curand la un control medical. Iar o aplicatia de masurare a pulsului iti poate fi de mare ajutor sa observi daca e cazul sa faci o programare.

Instant Heart Rate

…este o aplicatie ce functioneaza atat pe Android, cat si pe iOs si este aprobata de Comisia Europeana de Sanatate. Este suficient sa pornesti aplicatia si sa pui aratatorul in dreptul becului destinat camerei foto. Lumina dedicata flash-ului folosit pentru realizarea de fotografii in zone mai putin luminate ajuta la urmarirea schimbarilor de culoare de sub piele. In acest fel monitorizeaza cantitatea de sange care trece intr-un interval prestabilit. Aplicatia afiseaza pe ecran fiecare bataie a inimii, iar cand termina de masurat, in aproximativ 10 secunde, va afisa rezultatul. Aplicatia poate arata si un istoric al masuratorilor, astfel incat sa aveti o evidenta foarte clara a lor, dar si un ghid alimentar necesar oricui isi doreste sa urmeze o dieta sanatoasa.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.