Obiceiul extrem de sanatos pe care il practica zilnic un cardiolog pentru o inima mai puternica

1
De Cosmescu Elisabeta
31 mai 2022

Orice rutina poate fi o provocare si oricat de sanatoasa ar fi aceasta, tot ti se intampla sa mai “uiti” de ea. Cu toate acestea, aminteste-ti ca unele obiceiuri chiar merita prioritate pe lista ta zilnica de activitati. Vorbesc aici, bineinteles, de cele care iti mentin sanatatea si implicit, iti dau o stare de bine!

Drept urmare, ce zici daca de azi ai urma si tu acest obicei extrem de sanatos pentru inima? Un cardiolog explica pe-ndelete toate beneficiile acestuia!

Cand vine vorba despre sanatatea inimii, cardiologul Alejandro Junger spune ca incearca sa urmeze aceasta practica aproape zilnic. „Recunosc ca sunt zile in care nici eu nu reusesc sa ma tin de acest obicei (da, da, chiar si unui medic i se poate intampla sa mai sara uneori peste obiceiurile sanatoase)”, spune Junger, dar „incerc sa recuperez ori de cate ori pot pentru ca imi dau seama ca sanatatea inimii mele este extrem de importanta.”

Consuma alimentele in aceasta ordine si vei reduce considerabil nivelul zaharului din sange

Meditatia, un leac de inima buna

Cardiologul a mai explicat ca meditatia este obiceiul care il ajuta cel mai mult sa se relaxeze si sa faca ordine in ganduri. „O minte care struneste gandurile negative e clar o minte mai puternica si mai sanatoasa. Si meditatia chiar iti aduce liniste in viata. Totodata, meditatia (vorbesc aici de orice tip de meditatie) ajuta la o mai buna sincronizare a ritmului cardiac. Asadar, atat timp cat echilibrul mental este unul bun, si sistemul nostru cardiovascular isi mentine functiile in paramateri normali.”

Cum functioneaza, mai exact?

Cardiologul Alejandro Junger mai spune ca exista o serie de studii care releva ca meditatia ajuta la normalizarea tensiunii arteriale. „Diminuarea nivelului de stres din corp cu ajutorul meditatiei regleaza suflul sistolei si diastolei, asadar presiunea sanguina este normalizata, fapt ce ajuta organismul sa functioneze corespunzator.” De asemenea, specialistul a mai explicat ca meditatia ajuta si la reglarea nivelului de cortizol (denumit si hormonul stresului) din corp.“

2 reguli de aur pentru curatarea tenului la dus, explicate de un medic dermatolog

Atat timp cat cortizolul este scazut, si inima noastra e mai ferita de boli. Mai pot spune ca Asociatia Americana a Inimii recomanda meditatia impreuna cu celelalte terapii care reduc riscul maladiilor cardiovasculare si din propria experienta pot spune ca nu exista nicio alta terapie mai buna decat meditatia. Nu prezinta efecte secundare si este accesibila”, spune Junger in cadrul unui interviu acordat publicatiei online mindbodygreen.com.

Program de meditatii pentru combaterea anxietatii si stresului, 127 lei, shop.andreearaicu.ro

4 pasi simpli de meditatie pentru incepatori

1. Alege un spatiu ferit de oameni in care sa meditezi linistita. Teoretic poti medita oriunde, dar daca esti la inceput, cel mai bine ar fi sa o faci intr-un loc linistit. Deconecteaza-te aici de toate sursele care te-ar putea distrage (telefon mobil, televizor, tableta si alte surse de zgomot).

Incerci sa-ti construiesti obiceiuri prietenoase cu planeta? Incepe cu aceste 4 lucruri simple

2. Imbraca-te in haine lejere care sa te ajute sa te relaxezi si asaza-te intr-un loc in care sa stai confortabil.

3. Asaza-te intr-o pozitie lejera si evita la inceput pozitia lotusului (pentru un incepator aceasta pozitie poate fi incomoda). Poti incepe prin a sta pe scaun, cu fata catre fereasta. Lumina si aerul curat iti vor da o stare de bine.

4. Inchide ochii, inspira si expira adanc si lasa-ti mintea sa faca pace cu tine. Vei simti cum inima incepe sa bata mai incet, iar tu vei simti mai bine.

Foto: depositphotos.com