Cele mai periculoase alimente pentru creier – fac ravagii in organism

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
31 ian. 2020

Alimentele pe care le consumam se reflecta in starea de sanatate.

Asa cum exista alimente care potenteaza activitatea cerebrala, altele ne distrug neuronii daca sunt incluse constant in meniu.

Aceste produse fac ravagii in organism si este recomandat sa stam departe de ele.

Care sunt produsele cele mai nocive pentru creier?

Creierul ”pofteste” la dulce, fiindca este unul din combustibilii sai preferati. De aceea, nu va lasati atrasi in capcana bauturilor dulci din comert! Sunt un amestec de chimicale, zahar si indulcitori, o combinatie nefericita pentru creier. Oferiti fructoza in schimb, adica dulcele din fructe. Optati in general pentru fructele de sezon, ideal de la producatori locali. In bauturile din comert este adaugat siropul de porumb, care are un procent ridicat de fructoza (HFCS) si de aceea este folosit masiv pentru a indulci. Consumate in mod exagerat, cresc riscurile de diabet de tip 2, o patologie asociata cu sindromul Alzheimer. Iar potrivit studiilor din laborator, exista sanse sa duca la diminuarea functiilor cerebrale (memorie, invatare), sa afecteze formarea conexiunilor neuronale.

Pe scurt, trebuie retinut ca bauturile energizante si racoritoare cu adaosuri de zahar pot provoca leziuni cerebrale grave si pot deveni un factor de risc pentru dementa.

Atentie la pestele consumat. Zona de provenienta si felul in care este pregatit. Exista pesti cu un mare risc de contaminare cu mercur, un metal greu extrem de periculos pentru organism, in cantitati mari…

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.