Cinci vitamine anti-imbatranire si alimentele in care se gasesc. Dermatolog: „Consumati aceste alimente si veti oberva efectele, indiferent ce varsta aveti”

1
De Cristina Tudor
21 aug. 2019

In lupta contra imbatranirii, vitaminele au un rol foarte important si desi produsele cosmetice pot ajuta, ele doar ascund sau amelioreaza efectele trecerii timpului.

Cea mai buna solutie pentru mentinerea unui organism sanatos capabil sa incetineasca efectele trecerii timpului, mai ales la nivelul pielii, este reprezentata de o dieta sanatoasa.

„Daca incepeti sa urmati o dieta bogata in fructe, legume si antioxidanti, veti reusi cu siguranta sa contracarati unele dintre efectele imbatranirii. Doar fiindca aveti peste 50 de ani nu inseamna ca nu puteti sa obtineti efectele dorite acum. Curatati-va dieta si adaugati alimentele sanatoase in cadrul regimului alimentar, indiferent de varsta”, sfatuieste Patricia Farris de la Old Metairie Dermatology din statul american Louisiana, potrivit huffingtonpost.com.

Iata cinci vitamine si sursele lor naturale despre care medicul american spune ca este indicat a fi incluse in dieta oricarei persoane, indiferent de varsta.

Vitamina C se gaseste din abundenta in citrice si este esentiala pentru producerea de colagen, care asigura elasticitatea pielii. Vitamina C este utila si in mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor. Aceasta vitamina nu numai ca protejeaza impotriva efectelor nocive ale expunerii pielii la soare, dar poate ajuta si la remedierea ridurilor deja formate.

Vitamina A este disponibila intr-o mare varietate de fructe si legume, precum morocvi, mango, napi si cartofi dulci, iar efectele sale antioxidante sunt benefice. Retinol, unul dintre putinele tratamente impotriva ridurilor aprobat de Agentia americana a medicamentelor (Food and Drug Administration, FDA), este o forma a acestei vitamine si actioneaza din interiorul celulelor, avand efecte asupra unor receptori care fac celulele sa functioneze ca si cum ar fi tinere, potrivit lui Farris.

Vitamina A incetineste descompunerea colagenului si este foarte importanta pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos, dar si pentru o piele si o vedere cat mai buna. De asemenea, vitamina A poate fi aplicata local, pe piele, pentru a beneficia de efectele anti-imbatranire.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.