Combustibilul premium pentru creier! Cele mai benefice alimente pentru acest organ vital

1
De Cristina Tudor
31 iul. 2019

Combustibilul premium pentru creier este alcatuit dintr-o selectie atenta de super alimente, menite sa il mentina la capacitate maxima.

Asa cum motorul unei masini este rasfatat cu combustibil premium, adica tot ce e mai bun pentru el, asa si omul, daca isi va hrani unul dintre cele mai importante organe din corp cu alimente potrivite, va da randament maxim si va aplica dictonul celebru cu succes: ”Mens sana in corpore sano!”

Cu dieta potrivita, ne putem imbunatati capacitatile cognitive cu 20% , potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

,,Alimentele sunt ca niste compusi farmaceutici care afecteaza creierul. Dieta, exercitiile si somnul au potentialul de a afecta sanatatea creierului si functiile mentale, asa ca prin alegerea alimetatiei potrivite ne putem stimula activitatea cerebrala si putem intarzia imbatranirea creierului”, a declarat Fernando Gómez-Pinilla, profesor la UCLA.

Va prezentam mai jos o lista de alimente benefice pentru creier:

Somonul contine omega-3, proteine, fier si vitaminele B, motiv pentru care acest aliment sustine buna functionare a memoriei, ajutand la concentrare si rationalizare.

Ouale

Contin o grasime asemanatoare cu vitamina B, numita colina. Aceasta imbunatateste atat memoria, cat si timpul de reactie al mintii. In plus, studiile au mai demonstrat si ca aceasta grasime poate diminua efectele oboselii.

O singura banana contine cantitatea zilnica de glucoza necesara pentru creier.

Potrivit specialistului Leigh Gibson, creierul functioneaza cel mai bine atunci cand prin fluxul sanguin circula 25 de grame de glucoza (cantitatea aproximativa pe care o contine o banana).

Nucile si avocado pot preveni aparitia bolilor neurodegenerative.

Fructele de padure

Contin antioxidanti care imbunatatesc atat memoria, cat si coordonarea motorie. James A. Joseph, specialist in neurostiinte sustine ca antioxidantii din fructele de padure contraataca stresul oxidativ functionand ca un agent antiinflamator.

Cofeina

Este substanta care se gaseste in cafea, are grija, printre altele, sa contribuie la imbunatatirea memoriei, protejandu-ne totodata impotriva spasmelor pleoapei. In plus, si ea este bogata in antioxidanti si amino acizi.

Citeste continuarea pe doctorulzilei.ro.

Foto: Shutterstock.com.