Cum ajuti o femeie care tocmai a pierdut o sarcina

1
De Ingrid David
11 feb. 2019

Pierderea unei sarcini poate zdruncina serios o femeie. Mai ales daca este la prima experienta de acest gen, iar pruncul ar fi fost primul ei copil. Tristetea, furia, depresia sau vina sunt doar cateva dintre starile prin care trece. Depinde de femeie.

Oricum ar fi, o femeie care abia ce a pierdut un copil trebuie sa fie tratata cu delicatete si cu mare atentie pana ce se vindeca. Asa ca nu o forta sa treaca mai repede cu vederea nefericitul eveniment.

Un psiholog sau un psihiatru pot fi de mare ajutor. Exista insa femei care au nevoie insa mai ales ca cei din jur sa le fie aproape. Cea mai buna prietena, sotul sau mama trebuie sa stie cum sa se poarte in astfel de situatii.

Amy Smart vorbeste deschis despre problemele sale legate de fertilitate

Arata-i ca-i esti aproape cu sufletul

Asa ca daca ai in preajma o femeie care a trecut printr-o astfel de experienta, arata-i ca ii esti aproape si cu sufletul. Trimite-i mesaje zi de zi si vorbeste cu ea, macar o data la doua zile. Spune-i ca desi nu stii exact prin ce trece, se poate baza pe tine macar sa iti povesteasca drama sa. Si, pe cat posibil, sfatuieste-o sa se intoarca la serviciu. Revenirea la mediul care i-a fost familiar ani de zile si la activitatile de zi cu zi i-ar putea abate gandul de la nefericirea sa.

Ce ar trebui sa stie femeile care au probleme de fertilitate

Grija excesiva nu este recomandata

De asemenea, recomanda-i partenerului femeii afectate sa abordeze situatia cu tact maximum. De multe ori, barbatii nu stiu cum sa se comporte in astfel de situatii. In timp ce unii evita subiectul, altii aproape ca navalesc pe partenera lor. Grija excesiva nu este nici ea recomandata. Poate doar daca simte ca partenera are nevoie de asa ceva. In caz contrar, trebuie sa-i lase ceva spatiu.

De asemenea, decizia pe care o iau unii parteneri este sa se inchida in ei insisi. Decizie neinspirata. Femeia va crede ca e vina ei, iar relatiile tind sa se rupa.

Ceaiurile de plante sau baile de plante pot fi si ele de ajutor

In astfel de cazuri sunt recomandate sunatoarea, busuiocul, urzica, rhodiola etc. Infuziile pot fi indulcite cu putina miere (care are efect calmant) la care se adauga cateva feliute de lamaie. Atentie mare! Este posibil ca in unele cazuri, baile sa fie total interzise dupa un avort spontan! Verifica daca nu cumva medicul a facut o astfel de recomandare!

Uleiuri esentiale

Efecte benefice asupra starii unei femei care tocmai a trecut printr-o pierdere de sarcina il au si uleiurile esentiale. Acestea pot fi folosite si la masajele de relaxare ( recomandate in astfel de cazuri, deoarece o ajuta pe femeie sa treaca mai usor peste drama sa) sau puse, pur si simplu, in candele prin casa. Cele mai bune sunt uleiurile de trandafir, lavanda sau scortisoara.

Stii cate ecografii trebuie sa faci in cele noua luni de sarcina?

Terapia Reiki

Se pare ca rezultate foarte bune in aceste cazuri sunt obtinute cu ajutorul terapiei Reiki. Aceasta este o tehnica energetica japoneza, care ajuta la  echilibrarea in planul emotional si spiritual prin canalizarea Energiei Universale/ Vitale.

Foto: Shutterstock.com