Amy Smart vorbeste deschis despre problemele sale legate de fertilitate

1
De Ioana Marosan
9 nov. 2018

In perioada 5-11 noiembrie are loc a treia editie a European Fertility Week. Cu aceasta ocazie, la nivel national, Asociatia SOS Infertilitatea desfasoara in Romania a saptea editie a Saptamanii Nationale de Constientizare a Fenomenului Medical si Social al Infertilitatii, cu sprijinul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti si al Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucuresti.

Asadar, este momentul oportun pentru a face cunoscut faptul ca si celebritatile se lupta cu aceasta afectiune tot mai raspandita la nivel global.

Exista foarte multe probleme legate de conceperea unui copil, despre sarcina si nastere, iar multe femei nu au habar de existenta lor pana ce nu se lovesc de ele. In randurile de mai jos, Amy Smart vorbeste deschis despre problemele sale legate de fertilitate.

Anuntul care nu a venit

Dupa ce s-a casatorit cu Carter Oosterhouse in 2011, toata lumea astepta cu nerabdare anuntul ca Amy Smart este insarcinata. “Dupa ce ne-am casatorit, nu stiam daca trebuie sa raman insarcinata imediat”, a declarat vedeta pentru revista People. “Acest lucru nu s-a intamplat. Au trecut anii si eram ca intr-un montagne russe. Nimic nu functiona. Incepusem sa ne intrebam daca vom fi vreodata parinti”.

Flora a venit pe lume

Insa, la finalul anului 2016, cei doi au devenit parintii unei fetite pe care au botezat-o Flora.    “Suntem atat de bucurosi ca suntem parinti si ca avem o fetita frumoasa si sanatoasa”, a adaugat Amy. “Dar a fost foarte greu, si cu cat vom vorbi mai mult despre greutatile si luptele noastre, cu atat ii vom putea ajuta mai mult pe altii, ca sa nu se simta singuri pe acest drum.”

Curand dupa nasterea fiicei sale, Amy a deschis un cont de Instagram si a inceput sa povesteasca despre decizia pe care a luat-o impreuna cu sotul sau de a apela la ajutorul unei mame surogat.

O solutie sigura

“Acum o luna, pe 26 decembrie, fetita noastra minunata a venit pe lume. Ma simt atat de recunoscatoare pentru ca o pot tine in brate… dupa ani de lupta cu infertilitatea, ii multumesc astazi mamei surogat pentru grija si dragostea cu care a purtat-o pe Flora.”
Desi aceasta procedura nu se bucura de o popularitate prea mare, ea este o optiune sigura si viabila pentru unele familii. Potrivit unei estimari realizate de Council for Responsible Genetics, in intervalul 2004-2008, in S.U.A au venit pe lume in jur de 5.000 de copii prin acesta metoda.

Amy Smart nu este singura vedeta care a apelat la aceasta metoda. Kim Kardashian West a vorbit si ea despre decizia de a aduce pe lume cel de-a treilea copil prin intermediul unei mame-surogat. “Uram sa fiu insarcinata”, a declarat Kim pentru revista Elle. “Dar, oricat de mult uram acest lucru, inca imi doresc sa o fi facut eu insami. Este greu sa te controlezi la inceput. Dar dupa aceea este cea mai frumoasa experienta. Recomand oricui metoda cu mama-surogat.”

Foto: Getty Images.