Cum mentii sanatatea rinichilor? Obiceiuri benefice si alimente pe care trebuie sa le eviti cu orice pret

1
De Cristina Tudor
9 mai 2021

Sanatatea rinichilor este esentiala pentru buna functionare a intregului organism.

Rinichii sunt responsabili pentru filtrarea substantelor reziduale din sange, echilibrand totodata nivelul sarurilor si lichidelor din organism. Pentru ca sunt foarte importanti in detoxifierea naturala a organismului si mentinerea sanatatii generale, rinichii au nevoie de o ingrijire speciala.

Rinichii necesita, la randul lor, o curatare periodica. Daca acestia acumuleaza diferite toxine si substante daunatoare, functiile se vor deteriora, afectand sanatatea intregului organism.

Astfel, anumite obiceiuri si alimente te pot ajuta sa echilibrezi sanatatea rinichilor tai si, de asemenea, sa eviti orice probleme grave care se pot manifesta in timp.

Obiceiuri benefice pentru sanatatea rinichilor

Exercitiile fizice

Activitatea fizica ajuta la reducerea tensiunii arteriale si la scaderea riscului de boli cronice de rinichi. Miscarea fizica ajuta nu numai la preventia bolilor de rinichi, ci si la mentinerea unei stari de sanatate bune. Nu uitati sa faceti miscare de cel putin trei ori pe saptamana.

Nu administrati medicamente fara sfatul medicului

Medicamentele uzuale, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene au „renumele” de a provoca leziuni si boli ale rinichilor daca sunt luate constant, mai ales de cei care au probleme renale si le folosesc pentru ameliorarea durerilor cronice.

Folositi remedii naturale

Remediile naturiste sunt mai usor de suportat de organsim si au beneficii uimitoare. Acestea nu provoaca la fel de multe efetce adverse si, de asemenea, sunt mult mai sanatoase. Sanatatea rinichilor poate fi mentinuta cu ajutorul plantelor medicinale cu efect depurativ, diuretic, antiinflamator, antimicrobiene.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.