Cum scapi de grasimea de pe abdomen – sfatul unui antrenor

1
De Ioana Marosan
24 aug. 2018

De cate ori te-ai apucat de abdomene jurand ca vei respecta aceasta rutina zilnic, doar ca sa renunti dupa primele zile? Oricum, acestea nu sunt suficiente ca sa scapi de grasimea de pe abdomen, spune un antrenor!

Toata lumea isi doreste sa aiba un abdomen plat si frumos conturat, dar inainte de a lucra cu adevarat muschii abdominali, trebuie sa scapi de grasimea de pe burta. Si cum stim cat de incapatanata poate fi si cum se agata de noi mereu, grasimea de pe abdomen este una dintre cele mai mari provocari pentru oricine.

Abdomenele nu te ajuta sa scapi de grasimea de pe burta

Foarte multe persoane se concentreaza exclusiv pe abdomene ca sa scape de grasimea de pe burta, insa un antrenor celebru, citat de Cosmopolitan UK, spune ca aceasta abordare este una total gresita. „Daca te bazezi doar pe abdomene, acestea nu te vor ajuta sa scapi de grasimea de pe burta, pentru ca acela este locul in care corpul tau stocheaza energia. Cea mai buna abordare ar fi un antrenament care sa vizeze toata musculatura corpului”, spune antrenorul Luke James.

Antrenamentul HIIT (High Intensity Interval Training) e ceea ce cauti

Acest tip de antrenament este de scurta durata, dar extrem de intens. Este unul dintre cele mai eficiente antrenamente pentru slabit si pentru tonifiere, sustine specialistul. „Genuflexiunile, burpees si sprinturile pe banda de alergat sunt printre cele mai bune exercitii”, recomanda el.

Se pare ca acest tip de antrenament este unul foarte benefic pentru sistemul hormonal, „in special pentru hormonii care sunt responsabili cu procesul de eliminare a grasimii din zona abdominala”.

Acum cred ca te-ai convins ca poti sa renunti linistita la obsesia pentru abdomene. Adauga cateva variatii de plansa (plank), care lucreaza mai bine musculatura abdominala decat abdomenele simple.

Yoga plus antrenament HIIT – combinatia perfecta ca sa arzi grasimi

Daca iti place sa faci yoga, dar simti in acelasi timp nevoia de antremamente mai solicitante, atunci acest set de exercitii va fi potrivit pentru tine. In prima parte a antrenamentului, te concentrezi pe exercitiile care lucreaza partea superioara a corpului, facand pozitiile de yoga mai alerte, si pe cardio. Abdomenul, picioarele si bratele lucreaza intens in timpul antrenamentului. Cu cat il vei efectua mai des acasa, cu atat vei constata ca musculatura ta devine mai tonifiata.

Foto: Shutterstock.com