Cum tratezi febra musculara in mod natural? Sfaturi utile de la expertii in fitness

1
De Cristina Tudor
24 mai 2021

Febra musculara se caracterizeaza prin senzatia de disconfort la nivelul muschilor dupa o activitate fizica intensa.

Aceasta provoaca dureri puternice in special persoanelor care nu sunt obisnuite cu acest tip de activitate si nu au organismul antrenat. De regula, febra musculara apare la 8-24 de ore dupa efort ti atinge pragul maxim in 24-72 de ore. Aceasta poate fi resimtita 5-7 zile, dupa efort, reducandu-si treptat intensitatea.

Se pare ca aceasta se dezvolta ca urmare a formarii unor leziuni la nivelul muschilor in timpul activitatii fizice. Durerea resimtita va depinde in mod difert de intensitatea si durata efortului fizic depus. Desi aceste simptome se pot ameliora cu produse farmaceutice, exista anumite metode naturale pe care le poti aplica oricand.

Cum poti ameliora febra musculara?
Cori Gramescu, expert in nutritie si fitness explica ce trebuie sa faci atunci cand ai febra musculara pentru a ameliora simtpmele rapid, in mod natural.

„Masaj.

Febra musculara trece mai usor daca mergi regulat la sedinte de masaj terapeutic. Pentru a scapa de febra musculara si a te reface rapid, masajul profund, de tip deep tissue este ideal. Desi poate sa fie relativ dureros, masajul terapeutic te ajuta sa scapi de contracturile musculare si ajuta procesul de refacere de dupa efort.

Baie cu saruri de magneziu.

Dupa antrenament ia-ti ragazul de a te relaxa intr-o cada cu

apa calduta, imbogatita cu saruri de magneziu sau sare Epsom. Magneziul te ajuta sa scapi de crampele musculare si de carcei, iar adaugat in apa de baie te ajuta sa te relaxezi si sa scapi mai rapid de febra musculara. Pentru o terapie completa de relaxare poti adauga uleiuri esentiale cu proprietati antiinflamatorii, cum sunt cele de rozmarin, musetel, ienupar sau eucalipt. De asemenea, dupa baie poti aplica un gel de arnica montana, planta cu excelente proprietati antiinflamatoare.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.