De ce ar trebui sa mananci un ou in fiecare seara

1
De Maria Constantin
1 dec. 2019

Contrar asteptarilor, un ou fiert nu este foarte indicat doar la micul dejun, ci si inainte de culcare. Un medic specialist explica de ce.

Poate fi un ou fiert gustarea de seara ideala inainte de somn? Nick Bitz, doctor naturopatic si autor stiintific al paginii YouTheory de pe Instagram, sustine ca este indicat sa mananci un ou, fie el fiert, posat sau ochi, atunci cand Luna este in faza maxima.

Bogat in proteine, oul te ajuta sa dormi mai bine, arata cercetatorul. „Am descoperit ca daca mananci o portie mica de proteine inainte de somn, cam sase grame de proteine, ceea ce este echivalentul unui ou, iti echilibreaza nivelul glicemiei pentru aproape toata noaptea”, a explicat Dr. Bitz la cea mai recenta conferinta Well+Good TALK din New York.

Metoda secreta pentru somn odihnitor, creata de specialistul Nick Powell

Femeile sunt cele mai expuse la dereglarile glucozei din sange, iar reactia organismului este de a produce cortizol, hormon eliberat ca raspuns la stres, intrerupand somnul si generand stari de insomnie.

Doar sase grame de proteine pot induce somnul seara. Insa daca nu obisnuiesti sa consumi omleta seara, ai si alte surse la indemana, scrie Well+Good. O mana de caju, o lingura cu varf de iaurt grecesc sau o jumatate de ceasca de naut prajit constituie o gustare plina de proteine care te ajuta sa te bucuri de un somn lin.

Foto: Instagram/Steven Fingar