Curmalele te fac mai inteligenta + alte 5 motive ca sa le introduci in dieta ta

1
De Ingrid David
22 mai 2019

Fructe exotice in Romania, curmalele ti-ar putea deveni cele mai bune prietene. Micile fructe cu forma lunguiata au o multime de beneficii pentru sanatatea ta. Afla care sunt acestea si apoi consuma-le regulat!

Curmalele sunt absolut uimitoare pentru mentinerea starii de sanatate. In primul rand fiindca aceste fructe contin fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, zinc, fosfor, seleniu, dar si vitaminele A, B si K.

Iata ce beneficii aduce consumul de curmale: 

Reduci riscul de cancer de colon

Curmalele contribuie la buna functionare a sistemului digestiv. Aceste fructe asigura mentinerea unui intestin sanatos si lupta impotriva bacteriilor daunatoare. Altfel spus, atunci cand sistemul digestiv si intestinul functioneaza optim, iar colonul este sanatos, scade riscul pentru dezvoltarea cancerului de colon. De exemplu, un studiu realizat de Departamentul pentru Alimentatie si Stiinte Nutritionale a constatat ca cei care au consumat curmale au avut o stare de sanatate imbunatatita a colonului si s-a observat o crestere a bacteriilor bune si o inhibare a celulelor canceroase in colon.

Top 7 alimente care accelereaza metabolismul

Vei avea energie

Curmalele contin zaharuri naturale datorita carora te vei simti plina de energie. Si, spre deosebire de batoanele sau bauturile energizante, curmalele contin si alte elemente de care organismul tau are nevoie: fibre, potasiu, magneziu, vitamine si o multime de antioxidanti.

Iti imbunatatesti digestia

O jumatate de cana plina de curmale iti aduce 12 grame de fibre. Nu pare mult, dar este aproape jumatate din doza zilnica recomandata. Datorita acestui fapt, poti spune „Adio!“ constipatiei. Un studiu publicat in British Journal of Nutrition arata ca persoanele care au consumat 7 curmale pe zi timp de 21 de zile au prezentat imbunatatiri ale frecventei scaunelor si cresterea miscarilor intestinale comparativ cu momentul in care nu au mancat aceste fructe.

Devii mai inteligenta

Stiu, esti tentata sa razi. Dar este adevarat! Curmalele contin vitamina B6, despre care studiile sustin ca ajuta la imbunatatirea performantei creierului. Altfel spus, ajuta organismul sa produca serotonina si norepinefrina. Serotonina regleaza buna dispozitie, iar norepinefrina ajuta organismul sa faca fata stresului. In schimb, cercetarile au aratat ca un nivel scazut de vitamina B6 este legat de depresie si de anxietate. Cu alte cuvinte, atunci cand creierul tau sta departe de stres si de emotii negative, este pregatit sa invete si sa pastreze informatiile noi.

Metoda geniala antistres folosita de Anne Hathaway

Scapi de hemoroizi

Hemoroizii sunt vene dilatate situate in jurul anusului, in canalul anal sau in rectul inferior. Principala cauza a hemoroizilor este constipatia. Boala hemoroidala este o afectiune teribila si foarte dureroasa care, din fericire, poate fi tratata sau ameliorata prin modificarea dietei. O alimentatie echilibrata si bogata in fibre poate sa reduca constipatia si implicit sa diminueze sansele de a avea hemoroizi. Asa ca retine: curmalele sunt ideale in procesul de ameliorarea sau de prevenire a bolii hemoroidale.

Ce alimente ar trebui sa introduci in dieta pentru o inima sanatoasa?

Ai o inima sanatoasa

Inima noastra cara o multime de sentimente, dureri, amintiri sau senzatii care mai de care mai intense. Pentru a o avea cat mai mult timp sanatoasa este bine sa o ingrjim. Din timp, inainte de a se imbolnavi! De exemplu, potasiul pe care curmalele il contin poate sa diminueze nivelul de colesterol LDL (colesterolul rau). De asemenea, trebuie sa stii ca un aport ridicat de potasiu este asociat cu un risc mai mic de accident vascular cerebral. Ei, bine, curmalele te pot ajuta sa ai o inima de fier, asa ca le poti consuma zilnic!

Foto: Shutterstock.com