De ce nu este bine sa dormi pe partea dreapta? 4 probleme pe care le-ar putea cauza

1
De Cristina Tudor
1 iul. 2022

Cand ajungi in sfarsit in pat dupa o zi lunga, probabil te ghemuiesti sub patura fara sa te gandesti prea mult la pozitia in care te asezi.

Conform specialistilor, se pare ca unele pozitii de somn ar putea fi mai bune decat altele si, daca obisnuiesti sa dormi pe partea dreapta, s-ar putea sa vrei sa-ti schimbi acest obicei dupa ce citesti informatiile de mai jos. Desi dormitul pe partea dreapta poate fi sanatos din anumite puncte de vedere, are multe dezavantaje care depasesc beneficiile sale.

De ce nu este bine sa dormi pe partea dreapta? 4 probleme pe care le-ar putea cauza aceasta pozitie:

S-ar putea sa agraveze refluxul de acid

Daca incerci sa scapi de senzatia provocata de refluxul gastroesofagian si de arsurile la stomac, atunci ar trebui sa faci unele schimbari ale stilului tau de viata care te-ar putea ajuta sa ameliorezi simptomele, cum ar fi purtarea hainelor largi si alegerea unor exercitii cu impact redus asupra organismului.

Cu toate acestea, daca dormi pe partea dreapta tot timpul, s-ar putea sa-ti sabotezi toate eforturile, deoarece poate inrautati starea existenta. Ceva la fel de simplu precum intoarcerea pe partea stanga te poate ajuta sa ameliorezi senzatia de arsura in piept.

Poate afecta circulatia sangelui

Pe langa faptul ca avantajeaza digestia, dormitul pe partea stanga poate ajuta inima sa pompeze sangele mai eficient. In timp ce dormitul pe partea dreapta face ca presiunea corpului sa se ciocneasca de vasele de sange, dormitul pe partea stanga poate creste fluxul sanguin.

Circulatia adecvata este cheia pentru mentinerea sanatatii si bunastarii generale si poate preveni, de asemenea, varicele.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com