Cum iti poti imbunatati circulatia sangelui? Descopera ingredientele naturale care vin in sprijinul tau

1
De Cristina Tudor
28 mart. 2021

In ceea ce priveste volumul, 7% din greutatea corpului uman provine din sangele care trece prin vene.

In medie, un corp uman adult ar avea 4,5 pana la 5,5 litri de sange. Aceasta, desigur, poate varia in functie de factori precum sexul, greutatea, inaltimea si starea generala de sanatate a persoanei. Acest fluid rosu este cu adevarat magic in multe feluri si indeplineste mai multe functii critice.

Acestea includ – transportul oxigenului in diferite parti ale corpului, ajutand la reglarea temperaturii corpului si combaterea infectiilor si bolilor. Importanta unei circulatii sanguine adecvate nu poate fi subliniata suficient. Pierderea poftei de mancare, amorteala constanta la nivelul membrelor, probleme digestive inexplicabile, epuizare frecventa, decolorarea pielii, varice sau par si unghii fragile sunt cateva dintre simptomele comune ale circulatiei slabe a sangelui.

Ce este exact circulatia sangelui si cum va ajuta corpul sa functioneze corect?

Inima este responsabila pentru miscarea continua a sangelui in tot corpul. Impreuna inima si vasele de sange efectueaza circulatia sangelui prin intregul corp. Arterele duc sangele bogat in oxigen din inima in toate partile, iar venele duc sangele, de data aceasta cu dioxid de carbon, inapoi in inima.

Ce declanseaza o circulatie slaba a sangelui? Exista mai multe motive care ne afecteaza circulatia sangelui in corp:

Fumatul este una dintre principalele cauze ale unei circulatii sanguine proaste, intrucat monoxidul de carbon prezent in acesta deterioreaza stratul celulelor, permitand grasimilor si placii sa se lipeasca de peretii vaselor, impiedicand astfel fluxul normal de sange.

In zilele noastre, stilul nostru de viata sedentar nu permite timp adecvat pentru exercitii fizice. Lipsa exercitiilor si mobilitatea in viata de zi cu zi poate fi, de asemenea, unul dintre motivele unei circulatii slabe a sangelui.

Consumul de alimente fast-food declanseaza in mod regulat obezitatea obstructionand fluxul de sange.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.