Dr. Nutritionist Virgiliu Stroescu: „Acest aliment provoaca o sumedenie de boli. Opriti-va imediat din a-l consuma!”

1
De Cristina Tudor
28 apr. 2021

Virgiliu Stroescu este medic primar in endocrinologie si doctor in medicina, cu studii aprofundate si o vasta experienta in modificarile endocrinologice si metabolice.

Activitatea sa profesionala cuprinde peste 20 de ani de cercetare stiintifica in Centrul de Medicina Sportiva si in cadrul Academiei de Stiinte Medicale. Competentele sale profesionale si specializarile obtinute se extind si in nutritie, alimentatie sanatoasa, alimentatie inteligenta si alimentatie sportiva.

Supranumit si “apostolul alimentatiei sanatoase”, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutritionist al multor componenti ai Lotului Olimpic Roman.

Specialistul a explicat cat de periculoasa este painea alba pentru sanatate. Doctorul nutritionist Virgiliu Stroescu a zis ca trebuie sa invatam sa mancam paine integrala.

“De ce suntem anemici? Pentru ca mancam paine alba! Avem osteoporoza.. pai daca mancam paine alba?! Noi suntem boieri… ne place painea alba… Dar ne nenorocim! Fara fibre suntem nenorociti! Fibrele sunt cele care ne curata intestinele. Fibrele absorb toate prostiile pe care le mancam. Am ramas uluit cand am aflat ca romanii mananca paine congelata.

Daca tot stam acasa, putem lua paine integrala. Facem niste pituci din ele, le bagam la congelator si avem paine normala. Trebuie sa ne obisnuim sa mancam paine integrala”, a zis doctorul nutritionist Virgiliu Stroescu.

Care sunt cele mai sanatoase alimente?

“Sfatul meu este sa mancam cat mai multe verdeturi! Neaparat! Cerealele sunt foarte interesante, dar verdeturile ajuta enorm. Clorofila este cea mai consistenta substanta vie cu cele mai multe elemente per gram. Vreau sa zic ceva interesant: razele ultraviolete intra si prin hainele noastre. Cand mancam clorofila, aceasta din urma este bombardata de aceste raze si facem coenzima Q10 care intareste organismul si ne face sa traim mai mult, mai sanatos si mai bine”, a zis doctorul nutritionist Virgiliu Stroescu.

Intr-un interviu acordat publicatiei Matricea.ro, doctorul Stroescu a abordat si problema greutatii…

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.