Dr. Pavel Chirila: „Persoanele care tin post fac foarte rar cancer”

1
De Cristina Tudor
22 nov. 2019

Expresia „stil de viata sanatos” este intalnita la fiecare pas.

Cu toate acestea, din pacate, prea putine persoane au taria de a renunta la vechile obiceiuri si de a merge pe drumul care tine departe de medici si spitale. Caci, asa cum se stie deja, un stil de viata gresit e asociat cu rata crescuta de cancere.

De aceea, asa cum spune si doctorul Pavel Chirila , e trist ca nu exista suficienta putere pentru a sta departe de bolile moderne. E atat de usor sa previi si sa traiesti frumos!

Abuzul de proteine de origine animala ne imbolnaveste

Potrivit dr. Chirilpa, pe primul loc in topul cauzelor imbolnavirii se afla stresul, care are un efect puternic asupra vietii psihice, apare brusc si de multe ori in momente in care nu ai pe cine sa te sprijini. De aceea, trebuie sa facem tot posibilul sa evitam situatiile stresante!

Apoi, abuzul de proteine de origine animala este factor oncogen, adica favorizeaza instalarea sau raspandirea cancerului in organism. De aceea, e bine sa consumati doar carne de buna calitate – o data-de doua ori pe saptamana – sau cine poate sa renunte complet la ea si sa-si ia proteinele din peste, linte, ciuperci si altele e si mai bine.

Mezelurile si zaharul, cele mai „pacatoase”

Mezelurile care contin saruri nitrice sunt cancerigene, caci genereaza in corp substante numite nitrozamine, care favorizeaza aparitia si dezvoltarea cancerului digestiv (esofag, stomac, ficat, pancreas si colon).

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.