Medic: „Mintea este cea care determina starea de boala si o intretine”. Cum ne vindecam?

1
De Cristina Tudor
16 aug. 2019

De ce se imbolnavesc oamenii? Sunt ei vindecati cu medicamente? Ce trebuie sa facem ca sa ramanem sanatosi? Acestea sunt cateva din intrebarile la care dr. Florin Ioan Balanica raspunde zilnic prin metoda sa de abordare a sanatatii.

Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii despre starea de sanatate a omenirii, si mai ales despre viitorul, ei sunt din ce in ce mai alarmante. Ce boli ne bantuie, cum le dam de capat, dar, mai ales, cum le impiedicam sa ajunga la noi, in corpul nostru inainte de fatalitate… sunt intrebari pe care ni le punem cu totii, inconstient sau nu.

Medicina moderna cauta solutii globale, dar stie ca ele sunt eficiente doar aplicate individual. Medicina personalizata este raspunsul la astfel de cautari. In Romania, unul dintre cei mai apreciati medici este dr. Florin Ioan Balanica.

El este specialist in Medicina Personalizata, Nutritie si Nutrigenomica, membru al Academiei Americane de Nutritie si Dietetica, cea mai importanta organizatie mondiala a specialistilor din domeniu. Intr-un interviu acordat, in exclusivitate, Doctorul zilei si Evenimentul zilei, specialistul spune lucrurilor pe nume.

Enunta adevaruri fara a se ascunde in spatele unor termeni medicali greu de inteles pentru publicul larg. Am vorbit despre bolile secolului, despre pacienti delasatori sau medici iresponsabili, despre bolile metabolice cu care ne „hranim” zilnic, cu alte cuvinte – despre starea de sanatate a natiunii, intre realitate si mit!

Romanii, locul 1 la mortalitate in urma bolilor cronice

– Doctorul zilei: De ce se imbolnavesc oamenii?

– Dr. Florin Ioan Balanica: Oamenii se imbolnavesc pentru ca au o perspectiva eronata asupra vietii de zi cu zi. Traim la intamplare, privim sanatatea doar din perspectiva bolii si asteptam, parca, sa vina cineva sa ne dea sau sa ne aduca sanatate. Am pierdut parca si bunul simt al omului simplu si responsabil, iar legatura cu natura o mai regasim doar in benzile desenate. Stilul nostru de viata, pe „repede inainte”, cu mese sarite si nesanatoase, cu foarte putina miscare si ore interminabile la birou se reflecta si in statisticile cu bolile ce „parjolesc” tot mai mult populatia lumii!

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.