Medic roman: „Cel mai bun ceai care alunga insomnia – e cel mai bland sedativ”

1
De Cristina Tudor
19 aug. 2020

Acad. Ovidiu Bojor recomanda acest ceai simplu pentru tratarea tulburarilor de somn.

Milioane de oameni din intreaga lume sufera de anxietate si insomnie, iar antidepresivele nu sunt intotdeauna cea mai buna solutie pentru a scapa de proasta dispozitie. Suplimentele pe baza de plante si vitamine pot alunga depresiile, la fel si schimbarea stilului de viata. E nevoie de mai multa miscare, un somn mai bun si renuntarea la excitantele nervoase, precum cafeaua si tigara.

Trei ore de activitate fizica moderata, pe saptamana, cresc buna dispozitie, iar de preferat sunt sporturile dinamice, precum ciclismul, gimnastica, dansul, joggingul ori plimbarile lungi. Specialistii in medicina naturista va recomanda sa folositi acizi grasi Omega 3, complexul de vitamine B si preparatele din valeriana ori lavanda. Acestea ajuta si in combaterea sindromului premenstrual ori in calmarea anxietatii provacata de menopauza.

Acad. Ovidiu Bojor, ceai pentru insomnie. Ceaiul din valeriana, cel mai bland sedativ

Radacinile uscate din valeriana alunga insomniile, iar uleiurile din lavanda, folosite in aromaterapie, va ajuta sa va relaxati si sa eliberati tensiunea. „Valeriana este un sedativ bland, va ajuta sa adormiti usor si nu are efecte secundare, precum barbituricele“, spune profesorul Ovidiu Bojor, doctor farmacist si membru al Academiei de Stiinte Medicale.

Acesta va recomanda sa consumati valeriana fie in capsule, fie sub forma de tinctura, in ceai. „Un ceai sedativ bun este si cel in care ati combinat flori si frunze de paducel cu «talpa gastii» ori cel in care amestecati flori de levantica si flori de tei“, adauga profesorul Ovidiu Bojor. Si cardiacii pot beneficia de pe urma acestor „licori sedative“, deoarece ele iriga vasele de sange.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.