Mihaela Bilic: „Acesta este alimentul miraculos de care puteti abuza la masa de Paste”

1
De Cristina Tudor
17 apr. 2020

Cunoscuta nutritionista Mihaela Bilic impartaseste zilnic sfaturi de nutritie urmaritorilor sai de pe retelele de socializare.

Cea mai recenta postare a doamnei doctor se refera la unul din alimentele miraculoase ale primaverii. De ce sa le consumam din belsug? Pentru ca fac minuni pentru sanatatea noastra.

Ceapa si usturoiul sunt pentru gust, sanatate si silueta, ne impartaseste nutritionistul.

Nu uitati ca in meniul de Paste sa includeti stufatul, acea tocana pe baza de ceapa si usturoi verde. E poate singurul moment din an in care transformam aceste verdeturi in alimente, altfel ele au rol de condimente. Daca digestia ne permite (baloneaza) si cei din jur nu protesteaza (apropo de miros), n-ar fi rau sa consumam mai des si ceapa si usturoi. Ele contin compusii cu sulf care se activeaza in ficat si il detoxifica. La nivelul sistemului cardiovascular fluidizeaza sangele, scad tensiunea arteriala, nivelul de colesterol si, implicit, riscul de boli cardiovasculare.

Dintotdeauna usturoiul a fost considerat un antibiotic natural, alicina din structura lui actioneaza pe bacteriile si ciupercile nocive pentru organism si echilibreaza flora intestinala si bucala (are efect bactericid pentru candida). Mai putin cunoscut este faptul ca usturoiul determina eliberarea de oxid nitric, aceeasi molecula miraculoasa prezenta si in pastilele albastre ce cresc potenta masculina.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Instagram/Mihaela Bilic