Mihaela Bilic: „Detoxul perfect si ieftin la noi acasa. Aceasta sa va fie prima optiune atunci cand luati masa”

1
De Cristina Tudor
16 feb. 2020

Mihaela Bilic a vorbit din nou despre un fel de mancare despre care spune ca este metoda de detoxifiere perfecta, ieftina si pe care o poti face la domiciliu.

Detox elaborat, un curent din ce in ce mai elaborat si mai prezent in viata omului modern. Ce ati spune insa daca ati sti ca cel mai bun detox a fost inventat de bunicile noastre, in urma cu sute de ani?

Cunoscutul nutritionist Mihaela Bilic a vorbit inca o data despre felul de mancare cel mai promovat de catre domnia sa. Nu este nimic complicat, nimic pretentios, ci banala ciorba.

Mihaela Bilic a reiterat faptul ca ciorba este felul de mancare care nu trebuie sa ne lipseasca din meniul zilnic, intrucat ne aduce un aport de lichide si nutrienti din legumele si verdeturile pe care le folosim la prepararea ei, este satioasa si ne ajuta fie sa slabim, fie sa ne mentinem greutatea optima.

Ciorba ne va tine de foame si ne va impiedica sa dam iama in alimentele si gustarile care se pot depune periculos, care ne pot aduce aport caloric considerabil.

Nutritionistul este de parere ca doua portii de ciorba pe zi ne vor satura cu siguranta. In opinia Mihaelei Bilic, ciorba este felul de mancare ideal.

De altfel, nutritionistul a si scris despre ciorba pe pagina personala de Facebook: „Exista un aliment care, din fericire, face parte din traditia culinara a romanului insa si-a pierdut locul de cinste la masa noastra. Este vorba de banala ciorba/supa gatita din ce in ce mai putin din pacate, chiar si in familiile unde exista copii.

Nutritionistii din toata lumea au recunoscut ca ” de la supa incoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie”. In Franta masa de seara nu se numeste cina ci „souper” deoarece exista obiceiul ca seara sa mananci doar o supa. Tot supa ca unic fel de mancare se servea si la primele restaurante, acest produs fiind considerat ideal pentru ” restaurarea” puterii de munca.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.