Motivul surprinzator pentru care nu slabesti chiar daca esti la dieta

Ingrid David1
De Ingrid David
2 feb. 2019

„Consumati zilnic legume si fructe”. „Fructele nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica”. Sunt doar doua dintre sfaturile pe care le primim in fiecare zi.

Atentie, insa! Desi aproape toate fructele sunt bune pentru sanatate, nu toate au grija de silueta ta. Si asta deoarece contin contin o cantitate mare de fructoza. Adica de zahar. Si cum pentru multe dintre noi silueta conteaza, este important sa stim ca nu putem face exces de fructe crezand ca acestea nu ne vor afecta deloc dieta.

Stiai ca exista fructe si legume care seamana cu organele noastre?

Iata fructele care au cele mai mari sanse sa se depuna pe… abdomen!

Struguri

Deliciosi la gust si atragatori ca aspect, strugurii sunt in top trei al fructelor foarte dulci. Nu mai putin de 18.1 grame de fructoza la 100 de grame de boabe. Asa ca pentru a fi sigure ca nu va veti ingrasa dupa o toamna plina cu struguri, incercati sa nu mancati mai mult de o mana de boabe pe zi (aproximativ 80 de grame).

Mango/Banane/Cirese

Aproximativ 15 grame de zahar la suta de grame de pulpa de fruct gasim si la mango, dar si la banane sau cirese. Bananele bine coapte au 15,6 grame de zahar la 100 de grame de fruct, iar cele „potrivite” aproximativ 12 grame. Mango are aproximativ 14,8, iar ciresele 14,6 grame de zahar la 100 de grame de fruct.

Perele

In acelasi top nesuferit al fructelor prea dulci pentru a fi bune in curele de slabire se afla si perele. Aromate si perfecte in zilele frumoase de toamna, perele ne pot pune kilograme bune pe coapse sau pe abdomen. 100 de grame de pere au mai bine de 10,5 grame de zahar la 100 de grame de fruct.

Slabesti dar pui imediat la loc? Iata cat timp trebuie sa tii dieta ca sa slabesti si sa te mentii

Smochinele

Nici cu smochinele nu ne e prea bine. Ba dimpotriva. Supranumite „alimente multifunctionale“, datorita numeroaselor lor proprietati, smochinele ar trebui totusi evitate de persoanele atente cu trupul lor. NU de alta, dar cu cele aproape sapte grame de zahar din 100 de grame de pulpa… nu fac o casa prea buna. Iar daca vrem sa ne indulcim cu smochine uscate, acolo situatia e si mai si: 25 de grame fructoza la o cantitate de 64 de grame de smochine uscate.

Kiwi

Putina lume s-ar fi gandit ca fructele de kiwi se incadreaza in categoria celor extrem de dulci. Nu de alta, dar acrisoara vitamina C (de care e plin un kiwi) ascunde cu succes dulceata fructozei. Si totusi, 100 de grame de pulpa de kiwi contin 10,5 grame de fructoza. Acrisoara rodie are si ea ceva mai mult zahar decat ne-am dori – 10,1 grame de zahar la 100 de grame de fruct.

Dude

Mai putin vandute la piata, dar deosebit de aromate si de gustoase, dudele nu sunt indicate nici ele celor care au grija de silueta. Au opt grame de zahar la suta de grame de pulpa. Daca mai punem la socoteala ca aceeasi suta de grame de dude contine si 9.8 grame de carbohidrati si 43 de calorii, chiar ca este cazul sa ne gandim de doua ori inainte de le manca pana ne doare stomacul (ca atunci cand eram mici).

7 greseli pe care le faci atunci cand tii o dieta

Pepenele rosu

Imbietor si racoritor, pepenele rosu este, de departe, preferatul multor doamne si domnisoare. Unele dintre ele se gandesc chiar ca, in perioada verii, un regim pe baza de pepene rosu le-ar face nu doar mai sanatoase, ci si mai… suple. Nu e totusi chiar asa. Ca doar dulceata pulpei trebuie sa aiba o explicatie: cele 6 grame de fructoza din cele 100 de grame de pepene.

Foto: Instagram – Camila Coelho