Neurolog: „Preventia imbatranirii creierului e posibila. Imbatranirea organismului tine de modul in care imbatraneste creierul”

1
De Cristina Tudor
6 feb. 2021

Neurologii sustin ca imbatranirea prematura a creierului poate fi prevenita daca oamenii dorm suficient, daca citesc si comunica.

„Preventia imbatranirii creierului e posibila la persoane sanatoase. Nu exista un remediu unic care sa ne ofere garantia ca vom imbatrani cu creierul mai tarziu. Complexitatea vietii fiecaruia trebuie ajustata, trebuie sa ne alocam timp pentru a ne odihni, e nevoie de un somn de 7 ore pe noapte, sa avem o viata emotional cognitiva echilibrata, fara exces de emotii.

Sa nu plonjam complet intr-o activitate care nu presupune interactiune umana. Daca pe parcursul zilei avem numai activitate pe e-mail, la calculator, fara dialog cu alte persoane, apar probleme. De asemenea, supraexpunerea la tehnologii reprezinta un potential pericol. Apoi, alimentatia e fundamentala, trebuie sa mancam la timp si echilibrat, e nevoie de alimentatie sanatoasa”, a declarat, intr-o conferinta de presa, presedintele Societatii de Neurologie din Romania, Dafin Muresanu.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.