O cura de 10 zile creata de un medic japonez promite sa vindece orice boala si sa reintinereasca intreg organismul

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
29 sept. 2019

George Ohsawa, pe numele sau adevarat Yukikazu Sakurazawa este fondatorul dietei macrobiotice. Alimentatia macrobiotica mai este denumita si arta longevitatii si a reintineririi, deoarece dieta macrobiotica este de fapt un mod de viata, in armonie cu natura si cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosita pentru a vindeca unele boli, inclusiv cancerul.

Dieta macrobiotica creata de George Ohsawa se bazeaza pe conceptul oriental de energii complementare yin si yang – doua forte opuse, dar complementare care guverneaza toate aspectele vietii. Pentru a mentine un echilibru natural si armonia intregului corp, cele doua energii trebuie sa fie echilibrate, reinstaurarea acestui echilibru avand ca efecte vindecarea, detoxifierea si echilibrarea fluxurilor de energie din corp.

Ohsawa a pus bazele unui sistem de dieta de 10 zile in care se consuma cereale Yang precum graul, orezul, orzul, ovazul, secara, meiul si hrisca. Prelucrand aceste cereale la minim pentru a pastra principiile active cat mai puternice, cura macrobiotica are efecte extraordinar de benefice asupra sanatatii, cunoscut fiind faptul ca insusi George Ohsawa s-a vindecat la varsta de 19 ani de tuberculoza, folosindu-se de aceste principii ale dietei macrobiotice.

Dieta Oshawa se tine timp de 10 zile si poate fi reluata dupa o pauza de 3-5 zile. Aceasta dieta extraordinara este atat simpla cat si putin costisitoare.

In ce consta regimul Ohsawa nr. 7?

Regimul Ohsawa nr. 7 este cel mai eficient regim indicat de doctorul George Ohsawa, avand efecte de reechilibrare si vindecare in aproape toate bolile, inclusiv a cancerului. Regimul prevede ca pe o durata de 10 zile sa se consume numai urmatoarele cereale Yang: grau, orez, hrisca si mei, in orice combinatie sau proportie dorim, fierte sau coapte, singurul condiment admis fiind sarea grunjoasa. In cazul unor boli severe se recomanda perioade de regim succesive (mai multe grupe de cate 10 zile), cu o pauza de 3- 5 zile intre doua grupe, in timpul acestor pauze putand fi consumate si alte alimente, de preferinta tot yang, usor de digerat, dar foarte nutritive. Regimul se repeta pana cand se obtine efectul dorit, adica eliminarea definitiva a bolii sau a dezechilibrului.

Atragem atentia asupra faptului ca in timpul celor 10 zile de regim nu trebuie sa se consume decat grau, orez, hrisca si mei si absolut nimic altceva! Se admite doar sarea grunjoasa ca si condiment, iar ca lichid trebuie sa se consume doar apa, de preferinta cat mai pura. Cerealele respective este foarte bine sa fie integrale, dar se poate consuma din cand in cand si orez alb. Graul sa fie cumparat din piata de la tarani, nu din supermarket si pe cat posibil din culturi in care nu s-au folosit ingrasaminte chimice.

Cerealele se pot prepara in orice combinatie sau proportie dorim: fierte, coapte, macinate, sub forma de terci (ca mamaliga) sau turtite . Se pot manca in orice cantitate, de preferinta cat mai mult, repartizate in mai multe mese pe zi.

Bauturile racoritoare, fresh-urile, cafeaua si chiar ceaiul sunt interzise pe toata perioada de regim Ohsawa.

Numai in cazuri exceptionale, se poate consuma macerat de busuioc, iar in cazul in care urmam un tratament naturist, remediile prescrise de medic se pot lua in paralel cu regimul Ohsawa.

Efectele extraordinare ale regimului Ohsawa

Regimul Ohsawa, tinut cu strictete, inlatura aproape orice boala, chiar si unele aparent incurabile, actiunea regimului Ohsawa fiind aproape miraculoasa.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.