6 obiceiuri care te impiedica sa scapi de infectia urinara

1
De Mara Ionescu
14 oct. 2019

Expertii spun ca toate femeile se vor confrunta, cel putin o data in viata, cu o infectie urinara. Fereste-te sa faci aceste greseli care iti prelungesc agonia.

Cistita acuta este una dintre cele mai des intalnite infectii in randul femeilor. Uneori, infectiile urinare apar ca urmare a unor boli cronice ale organismului. Insa, de multe ori, ele pot fi prevenite daca respecti anumite reguli. In functie de tipul de infectie, tratamentul poate fi destul de rapid: o infectie urinara se vindeca de obicei in 3 zile, in urma administrarii de antibiotice.

6 obiceiuri care intretin infectia urinara, potrivit expertilor

1. Nu bei apa

Un studiu publicat in anul 2018 in JAMA Internal Medicine a demonstrat ca femeile care contracteaza des infectii urinare pot reduce riscul reaparitiei infectie consumand mai multa apa. “Dovezile arata ca un aport mai ridicat de apa (1,5 litri pe zi) previne cistita in randul femeilor aflate la pre-menopauza”, a afirmat dr. Valeria Fabre, profesor asistent la Johns Hopkins University. Hidratarea corespunzatoare inseamna ca vei urina mai mult si astfel vei elimina infectia din vezica urinara.

5 remedii naturale pentru raceala de toamna, aprobate de medici

2. Nu folosesti hartia igienica in mod corespunzator

Infectiile urinare pot aparea si persista din cauza bacteriilor prezente in materiile fecale. Este foarte important sa pastrezi cat mai bine igiena locala si aceasta presupune ca sensul de stergere sa fie din fata spre spate pentru a preintampina posibilitatea ca materiile fecala sa intre in contact cu vaginul sau uretra.

3. Nu termini cura de antibiotice prescrisa

Atunci cand ai fost diagnosticata cu infectie urinara si ai primit un tratament de scurta durata cu antibiotice, este important sa iei tratamentul pana la final, conform schemei stabilite de medic. “Adesea, oamenii se simt mai bine inainte de incheierea tratamentului si decid intreruperea acestuia. Facand acest lucru se supun riscului de a dezvolta o infectie rezistenta la antibiotic, care se poate raspandi la rinichi”, avertizeaza dr. Dixon-Shambley, citat de bustle.com.

Cum iti afecteaza stresul sistemul digestiv si ce sa faci pentru a stopa efectele negative

4. Te bazezi doar pe remediile homeopate

Cele mai multe dintre noi au auzit despre beneficiile sucului de merisoare in cazul infectiilor urinare, dar nu exista un suport stiintific pentru aceasta afirmare. Cea mai buna metoda pentru a scapa de o infectie urinara este sa consulti cat mai repede un medic specialist.

5. Incepi o cura de antibiotice fara sa te consulti in prealabil cu un doctor

Daca ai o infectie urinara recurenta, probabil crezi ca este bine sa iei antibiotice preventiv sau tot timpul, pentru a preveni aparitia unei alte infectii. Acesta este tocmai unul dintre acele obiceiuri care intretin infectia urinara. Daca iei acesta decizie fara sa te consulti in prealabil cu un doctor, te supui riscului de a inrautati infectia. “Este important sa intelegem ca antibioticele induc rezistenta”, avertizeaza Dr. Fabre. “Decizia de a lua antibiotice preventive trebuie luata de un doctor care analizeaza riscurile si beneficiile si trebuie pastrata pentru situatiile in care alte tipuri de tratament au esuat.”

Hrana pentru creier si memorie! Cele mai bune 8 alimente

6. Iei tratament cu intarziere

Eficienta tratamentului impotriva infectiilor urinare este conditionata si de momentul la care incepe tratamentul. Este important sa nu lasi simptomele netratate zile la rand, infectia se poate raspandi in alte zone ale organismului, cum ar fi rinichii. Este foarte posibil ca doctorul sa nu prescrie neaparat antibiotice, dar infectia nu poate ramane netratata.

Foto: Getty Images.