„Podul Uijayi” este exercitiul care te scapa de stres si iti imbunatateste viata sexuala

1
De Alice Moisescu
11 ian. 2019

Daca vrei sa-ti imbunatesti starea generala de sanatate si sa-ti „piperezi” viata sexuala, arunca un ochi peste beneficiile acestui exercitiu inedit.

Faptul ca viata sexuala poate fi imbunatatita prin exercitii fizice este un lucru deja cunoscut, multe femei alegand exercitiile Kegel, care pot fi facute oriunde si oricand.

Pe baza recomandarilor mai marilor specialisti, iVillage.com a scos la iveala un exercitiu pe cat de interesant, pe atat de benefic in viata noastra sexuala: asa-numitul „Pod Uijayi”, o pozitie cunoscuta de yoga.

Yoga si „Podul Uijayi”

Yoga te ajuta sa te eliberezi de stres si sa te relaxezi, insa potrivit specialistilor, pozitia „Podul Uijayi” te va elibera de toate gandurile si emotiile negative care te impiedica sa te simti bine si te vor ajuta sa ai o viata sexuala mai implinita.

Executarea podului poate spori sensibilitatea clitoridiana in timpul contactului sexual, marind notabil sansele de a avea orgasm. Iar combinarea podului cu tehnica de respiratie Uijayi amplifica beneficiile acestuia, facand ca organismul sa fie mai constient de ce se intampla cu el si sa relaxeze mintea, stare subliniata adesea in sexul de natura tantrica.

Cum executi Podul Uijayi?

Ne intindem pe podea, pe spate, tinand picioarele indoite si talpile pe podea.

Incepem a ne concentra asupra inspirarii si expirarii pe nas. Continuam sa respiram adanc, urmand ritmul firesc. In timp ce respiram, ridicam soldurile de la podea – aproape toata coloana vertebrala trebuie sa fie intinsa in aer, spijinandu-ne pe omoplati.

Ramanem in aceasta pozitie pret de un minut, timp in care respiram adanc, pe nas.

Coboram apoi soldurile inapoi pe podea.

Este o pozitie care ne ajuta sa ne imbunatatim mult flexibilitatea si trebuie executata de 2-3 ori la rand, 3-4 zile pe saptamana, pentru rezultate optime.

Beneficiile repiratiei Uijayi

Uijayi are rolul de a echilibra intregul sistem cardio-respirator, eliminand senzatiile de  iritatie si frustrare, ajutand la calmarea mintii si a corpului.

Iata cateva dintre beneficiile acestei practici de respiratie:

  • creste cantitatea de oxigen din sange
  • creste caldura interna
  • elibereaza tensiunea
  • regleaza presiunea sangvina
  • creste nivelul de energie
  • detoxifica mintea si corpul
  • creste senzatia de prezenta, constienta de sine

Foto: Shutterstock.com