Mersul pe jos are beneficii pentru minte si corp

1
De Monica Radulescu
14 sept. 2018

Vrei sa faci ceva bun pentru corpul si mintea ta fara sa depui prea mult efort sau sa investesti in echipament? Mersul pe jos e un inceput bun.

Auzim des ca mersul pe jos face piciorul frumos. Nu numai, arata din ce in ce mai multe studii. Potrivit clevelandclinic.org acest obicei vine cu o multime de beneficii pentru minte si corp si, in plus, nu presupune sa cheltui vreun ban pe echipament special. Iata, mai clar, cu ce te ajuta.

Reduce stresul si creste buna dispozitie

Daca te simti stresat, iesi putin afara si plimba-te. Mersul pe jos imbunatateste starea de spirit prin eliberarea endorfinelor. Mai mult decat atat, te ajuta sa te simti bine in pielea ta si sa fii mai multumit de tine.

Te ajuta sa slabesti

Este unul dintre cele mai simple exercitii atunci cand vrei sa slabesti. Studiile arata ca daca mergi macar 30 de minute pe zi in ritm alert, vei vedea si rezultate. Important este sa fii constant.

O plimbare in ritm alert iti da energie

In plus, daca te simti fara vlaga, o plimbare in ritm alert iti poate incarca bateriile.

Stimuleaza imunitatea

Multe studii spun ca persoanele care merg pe jos zilnic macar 20 de minute se imbolnavesc mai greu decat cele care fac miscare o data pe saptamana. Deci, daca vrei sa tii departe bolile, uite cat de simplu este sa iti mentii organismul sanatos.

Reduce pofta de dulce

Mersul pe jos mai are un beneficiu: poate reduce pofta de dulce, in special de ciocolata.

Mersul pe jos te incurajeaza sa iti numeri pasii

Daca iti este greu sa privesti mersul pe jos ca pe un sport in sine, instaleaza-ti o aplicatie care sa iti numere pasii. Pentru mine este o mare provocare, mai ales atunci cand vreau sa indeplinesc zilnic un anumit numar de pasi.

Foto: Shutterstock.com