Prof. dr. Pavel Chirila: „Nu hrani cancerul!”. Greseli grave de alimentatie care te imbolnavesc

1
De Cristina Tudor
16 sept. 2019

Medicul Pavel Chirila este unul dintre promotorii alimentatiei sanatoase si, in fiecare zi, ii trec pragul oameni cu probleme grave de sanatate pentru a-i cere sfatul.

In cartea sa „Nu hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau impotriva cancerului”, medicul atrage atentia ca factorii alimentari declansatori de cancer sunt in special zaharul alb, sarurile nitrice din compozitia preparatelor din carne (mezeluri) sau sub forma de azotati, folositi in agricultura europeana.

In stomacul omului o parte din aceste saruri se transforma, in combinatie cu acidul clorhidric, intr-o substanta numita dimetil-nitrozamil, 100% cancerigen. Daca dimetil-nitrozamina este administrata unui sobolan, in 14 zile declanseaza cu certitudine cancerul, efectuandu-se diverse experiente pe animalul bolnav.

Iata cateva realitati adunate de la profesorul Pavel Chirila, care si-a consacrat cu adevarat existenta ajutorarii bolnavului de cancer.

„Zilnic, aproximativ cinci pacienti cu cancer vin in cabinetul meu si imi cer terapii altele decat cele recomandate de oncolog. Eu ii intreb ce sfaturi au primit de la medic legate de alimentatie. Si, invariabil, aproape 99% dintre acesti pacienti imi spun ca au fost sfatuiti sa manance orice, dar mai ales fripturi in sange, adica o alimentatie hipercalorica, desi aceasta favorizeaza cancerul’, spune profesorul Chirila. Or acest volum, pentru elaborarea caruia au fost consultate tratate celebre elaborate de reputati specialisti din Germania, SUA, Canada, Italia, concluzioneaza ca „bolnavul de cancer trebuie sa aiba o alimentatie saraca in proteine de origine animala’.

”Sute si mii de studii facute in lume au identificat alimentele cu potential oncogen care, daca sunt folosite in cantitati mari, pot favoriza instalarea unui cancer. De exemplu, abuzul de proteina de origine animala poate favoriza aparitia cancerului.

Mai ales atunci cand carnea mai este si de proasta calitate, cu hormoni, cu animalul hranit cu organisme modificate genetic, riscul creste. Nu mai vor­besc de categoria numita me­ze­luri, salamuri, care contin o substanta numita nitrozamina, dovedita a fi cancerigena. Aceasta este printre putinele substante oncogene cunoscute in lume pe care laboratoarele de cercetare oncogene o folosesc de cateva decenii pentru cercetare.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.