Relaxeaza-te: 7 reguli pe care si medicii le incalca

1
De Cristina Tudor
3 ian. 2020

Credeai ca medicii respecta mereu toate regulile asociate cu medicamentele si starea generala de sanatate? Pana si specialistii fac unele exceptii. Afla ce reguli pot deveni mai flexibile de acum incolo.

Desi aparent ar trebui sa respecti exact indicatiile specialistilor si sa nu te abati deloc de la instructiunile primite, se pare ca pana si medicii fac exceptii sau transforma regulile in afirmatii mai flexibile.

Iata care sunt principalele reguli pe care le incalca inclusiv medicii din cand in cand:

1. Trebuie sa dormi 8 ore in fiecare noapte

Beneficiile odihnei sunt bine documentate, de la un nivel mai ridicat de energie pana la prevenirea imbolnavirilor, dar chiar in timp ce iti spune ca trebuie sa dormi mai mult medicul ar putea fi si el obosit. „Medicii adesea nu dorm suficient pentru ca nu exista o demarcatie clara intre viata personala si cea profesionala. Sunt disponibili mereu la telefon sau pe email, astfel incat durata orelor de somn este mult mai scurta sau au un somn intrerupt. Vestea buna este ca ne putem odihni cu totii in plus in weekend pentru a recupera orele de somn pierdute in timpul saptamanii”, spune dr.
Marisa Weiss.

2. Fa mereu pauza de 7 zile de la anticonceptionale

Majoritatea ginecologilor nu vor spune direct ca poti incepe un alt pachet, dar daca nu ai alte probleme de sanatate nu exista niciun motiv biologic pentru care trebuie neaparat sa ai menstruatie. Multi medici fac acest lucru, dar nu-l recomanda pacientelor pentru ca ar putea fi mult mai dificil sa stii cand se produce o sarcina.

3. Nu-ti cauta simptomele pe Google

Daca vei cauta online date despre fiecare iritatie sau durere de cap, apoi te duci imediat la medic sa discuti ce ai aflat cu siguranta ca il vei enerva in cele din urma. Cu toate acestea, studiile realizate au relevat ca desi le spun pacientilor sa nu caute tot timpul explicatii pe Google medicii nu-si pun in aplicare propriul sfat.
De fapt, aproximativ 46% dintre medici cauta online informatii detaliate despre diferite afectiuni pentru a putea da un diagnostic cert. Dintre acestia, 63% au declarat ca au schimbat diagnosticul initial ca urmare a ceea ce au descoperit in urma cercetarii online.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.