9 remedii naturale pentru albirea dintilor

1
De Cristina Tudor
28 feb. 2021

Dintii galbeni iti pot afecta imaginea.

Albirea dintilor este o solutie evidenta, dar procedura poate fi destul de costisitoare. Asta inseamna ca va trebui sa platiti o factura destul de mare pentru ceva atat de simplu. Exista metode mult mai economice si mai simple, aflate la indemana fiecaruia dintre noi. Economisiti-va banii si procurati-va aceste ingrediente ieftine din magazinul alimentar care va pot ajuta sa obtineti acelasi efect!

Iata primele 9 remedii casnice pentru dintii galbeni:

1. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai ieftine si mai bune ingrediente pe care le avem deja cu totii in casele noastre pentru a scapa de dintii galbeni. Unul dintre cele mai simple moduri de a face uz de acesta ar fi combinarea cu pasta de dinti.

Luati aproximativ un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu si amestecati-o cu putina pasta de dinti, apoi folositi acest amestec granulos pentru a va spala dintii cel putin de doua ori pe saptamana.
De asemenea, puteti face un amestec de peroxid de hidrogen si suc de lamaie sau otet alb pentru a inlocui apa calda. Totusi, un cuvant de precautie este sa nu-l folositi excesiv. Moderarea este foarte importanta. Deoarece utilizarea prea multa bicarbonat de sodiu prea des poate eroda smaltul natural al dintilor, care ii poate deschide la alte probleme si poate deteriora.

2. Coji de portocale

Un alt remediu casnic foarte eficient care literalmente nu va costa nimic sunt cojile de portocala. Portocalele sunt bogate in vitamina C, iar cojile lor au mai mult decat fructul propriu-zis. Acesta este ceea ce ajuta la lupta si la eliminarea substantelor chimice si a bacteriilor de pe dinti care provoaca decolorarea.

Pur si simplu frecati-va dintii cu interiorul unei coaja de portocala in fiecare seara inainte de a merge la culcare si veti incepe sa observati o schimbare in cateva saptamani!

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.