Schimabarea de alimentatie care te ajuta sa ramai tanara mai mult timp

1
De Cristina Tudor
7 nov. 2019

Viata lunga si sanatoasa, dezideratul oricarui om.

Si da, acest lucru este mai posibil decat am crede. Este nevoie doar de o schimbare in alimentatie.

Si nu, nu este floare la ureche, insa setarea mentala ne poate ajuta considerabil. Foamea este cheia unei sanatati de fier si a unui aspect intinerit.

Invitat in studioul Antena3, la emisiunea Voi cu Voicu, marele nutritionist Gheorghe Mencinicopschi a vorbit despre un lucru banal, dar care poate face minuni pentru sanatatea noastra.

In esenta, postul este atribuit credinciosilor, in zilele de miercuri si vineri, zile rezervate cumpatarii. Ei bine, dr. Menci promoveaza postul laic, obicei despre care spune ca este esential daca dorim sa ne ocoleasca bolile.

Domnia sa reitereaza o afirmatie. Omul rezista la foame, nu la imbuibare, lucru care intr-adevar trebuie sa ne puna pe ganduri.

Este indicat sa mancam ghidati de senzatia naturala de foame, nu ca e vreun moment al zilei si foarte important, sa nu mancam compulsiv, lucru extrem de grav si foarte intalnit in societatea prezenta.

Sfatul nutritionistului este urmatorul: incetati sa mancati seara. Daca doriti anumite alimente, consumati-le dimineata, un stomac plin noaptea este o cale sigura spre ingrasare si boala, completeaza profesorul.

Ca recomandare ferma, dr. Menci nu aproba mai mult de doua mese pe zi, exemplu pe care insasi domnia sa il urmeaza.

Asadar, doua lucruri la indemana oricui. Post laic, doua mese pe zi si multa cumpatare in rest. Este mult mai benefic pentru noi sa suportam infometarea, decat imbuibarea.

Mai mult, cercetatorii Institutului de Tehnologie din Massachusetts sunt de parere ca celulele pot fi intinerite, daca sunt infometate…

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.