Secretele celui mai longeviv medic practicant din lume au fost dezvaluite: „Toti oamenii care traiesc mult au aceste lucruri in comun”

1
De Cristina Tudor
5 sept. 2019

Fiti activi, distrati-va si mancati pentru a trai, nu traiti pentru a manca, acestea sunt printre regulile care l-au ajutat pe dr. Shigeaki Hinohara, expert in longevitate, medic si presedinte emerit al Universitatii St. Luke, sa traiasca 105 ani.

Iata ce sfaturi de viata a lasat mostenire, inainte de a muri.

Distrati-va!

„Ne amintim cu totii cum era in copilarie cand ne jucam si uitam de multe ori sa mancam sau sa dormim. Eu cred ca putem pastra aceasta atitudine si in viata de adulti. Cel mai bun lucru este sa nu ne obosim corpul cu prea multe reguli, cum ar fi ora pentru pranz si cina“.

Durerea este un lucru misterios, iar cea mai buna modalitate de a uita de ea este distractia. Daca un copil are o durere de dinti si incepi sa te joci cu el, acesta uita imediat de durere. Spitalele ar trebui sa aiba in considerare nevoile de baza ale pacientilor. Cu totii vrem sa ne distram. La spitalul St. Luke’s avem muzica, terapie animale si cursuri de arta.”

Fiti activi!

A fi activ nu este un lucru deloc greu in epoca miscarii, insa este important de stabilit prioritatile pentru a se evita suprasolicitarea. „Pentru a te mentine sanatos, ia-o intotdeauna pe scari si cara-ti singur bagajele. Eu urc doua trepte scari deodata, pentru a-mi pune muschii in miscare.”

Mancati pentru a trai, nu traiti pentru a manca!

In privinta alimentatiei, medicul spunea adesea: „Mancati pentru a trai, nu traiti pentru a manca“. Acesta amintea de nenumaratele tabele cu alimente toxice sau benefice, modul in care ar trebui sa fie combinate si la ce ora ar trebui sa le consumam, fiind de parere ca aceste reguli devin de multe ori imposibil de urmat. Dr. Hinohara avea un meniu extrem de simplu: suc de portocale si cafea la micul dejun, lapte si prajituri la pranz (contrar a ceea ce ar spune orice nutritionist), iar la cina – legume, peste, orez si uneori carne.

Aveti grija la silueta!

Toti oamenii care traiesc mult – indiferent de nationalitate, rasa sau gen – au un singur lucru in comun: niciunul nu este supraponderal.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.