Secretul longevitatii japonezilor: Maseaza zilnic aceasta zona numita „punctul celor 100 de boli”

1
De Cristina Tudor
2 mart. 2020

O veche legenda japoneza aminteste ca secretul longevitatii a fost dat din generatie in generatie timp de sute de ani.

Potrivit legendei, secretul unei vieti lungi si sanatoase nu tinea de nimic altceva decat de un punct situat la nivelul corpului, care putea preveni sute de boli, atata vreme cat era masat zilnic.

Organismul uman contine 365 de puncte si 12 meridiane majore. Unul din cele mai importante astfel de puncte este punctul longevitatii in China si punctul celor 100 de boli, in Japonia. Masand acest punct, cunoscut si sub numele de Zu San Li, poti stopa procesul de imbatranire si poti preveni aparitia a numeroase boli.

Acest punct este situat la nivelul genunchiului si poate fi gasit foarte simplu. Pursi simplu puneti mane pe genunchi si localizati punctul intre degetul inelar si cel mic. Mai puteti descoperi acest punct si stand cu picioarele intinse in fata voastra, pe o suprafata plata. Ar trebui ca si calcaiele sa fie tinute jos, pe podea. Vei observa ca la nivelul genunchiului exista un punct foarte inalt. Ei bine, acela e punctul celor 100 de boli.

Motivul pentru care se numeste asa este ca poate preveni o lista lunga de boli. De exemplu, el mentine buna functionare a organelor situate in partea de jos a corpului. Controleaza splina, tractul digestiv si actiunea glandelor, precum si a sistemului preproducator.

Masand acest punct, vei scapa de constipatie, gastrita, incontineta urinara, impotenta si chiar sughit. Masatul acestui punct reduce anxietatea, stresul si tensiunea, restabilind echilibrul interior. Creste si increderea in sine.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.