Semnele timpurii ale cancerului, ignorate de majoritatea pacientilor. Cum depistezi din timp o forma de cancer?

1
De Cristina Tudor
4 feb. 2021

Cu toate ca simptomele prezentate pot anunta afectiuni mai putin grave, este util sa recunosti semnele timpurii ale cancerului.

Depistarea corespunzatoare face o diferenta substantiala, intrucat tratamentul administrat in timp util poate creste sansele de vindecare.

Semnele timpurii ale cancerului sunt adesea ignorate. Este adevarat ca aceste simptome pot descrie si alte afectiuni mai putin grave, insa exista riscul ca acestea sa fie manifestate si din cauza cancerului. Simptomele sunt esentiale pentru a detecta boala in timp util. 90% dintre pacienti ignora primele semne ale cancerului. Desi s-ar putea sa nu fie vorba despre aceasta boala, un control medical este recomandat, daca prezinti oricare dintre aceste simptome.

Mancarimile

In anumite cazuri, cancerul poate provoca mancarimi la nivelul pielii. Cu toate ca acest simptom nu ar trebui ignorat, este important sa stii ca nu este mereu vorba despre cancer. Din punct de vedere clinic, insa, acest simptom este confirmat de mai multe studii. Spre exemplu, tumorile care se dezvolta la nivelul pantecului pot da mancarimi genitale, iar cancerul cerebral se poate manifesta prin mancarimi la nivelul narilor.

Pierderea in greutate

Pierderea rapida in greutate poate fi un simptom al cancerului la stomac. Desi pierderea in greutate nu este vizibila in stadiile incipiente ale bolii, aceasta este insotita mai tarziu de un dezgust inexplicabil pentru anumite alimente (carnea), anemie, obstructii intestinale si senzatia de satietate, desi abia ai inceput sa mananci.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.