Studiu: Persoanele care beau cafea au un risc cu 50% mai mic de a muri din cauza unei boli cronice de ficat

1
De Cristina Tudor
9 iul. 2021

Beneficiile cafelei nu sunt de ignorat.

In cadrul unui studiu realizat de medicul Oliver Kennedy, de la Universitatea Southampton din Marea Britanie, s-a descoperit ca un consum de trei sau patru cesti de cafea pe zi, cu sau fara cofeina, reduce riscul de deces din cauza unei boli hepatice cronice.

Persoanele care beau cafea au un risc cu 50% mai mic sa-si piarda viata din cauza unei afectiuni hepatice cronice.

„Cafeaua este destul de accesibila, iar beneficiile pe care le-am observat in cadrul studiului inseamna ca poate deveni un potential tratament preventiv pentru bolile hepatice cronice”, spune medicul Oliver Kennedy, coordonatorul cercetarii.

„Este valabil in special in tarile cu venituri scazute si acces dificil la sistemul de sanatate, in care povara bolilor de ficat cronice este mai mare”, a adaugat medicul, citat de people.com.

In cadrul studiului, in care au fost incluse 494.000 de persoane din Marea Britanie, pe o perioada de 10,7 ani, s-a mai descoperit ca cei care beau cafea au risc mai mic cu 21% de a dezvolta boli cronice de ficat si cu 20% mai mic de a avea ficatul gras (steatoza hepatica).

Numarul persoanelor care mor la nivel global din cauza afectiunilor hepatice cronice a crescut de la 899.000 la 1,3 milioane, potrivit studiului.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.