Superalimentele pe care trebuie sa le consumi neaparat in sezonul rece! Stimuleaza sistemul imunitar si intaresc organismul

1
De Cristina Tudor
3 dec. 2020

Superalimentele sunt pur si simplu alimente care ofera multe beneficii si elemente nutritive pentru corpul tau, intr-o singura doza.

Cu toate ca produsele din timpul verii conduc lista superalimentelor, sunt cateva tipuri de fructe, legume si ierburi aromatice dupa urma carora poti beneficia, in timpul iernii.

Potrivit WebMD, superalimentele sunt tipuri de produse esentiale care au un continut ridicat de substante nutritive, spre deosebire de alte alimente obisnuite in care se regasesc numai cateva substante hnanitoare. Acestea stimuleaza sistemul imunitar si intaresc organismul, precum si functionarea normala a acestuia. Toate beneficiile vin, de asemenea, odata cu un numar redus de calorii. Iata ce superalimente poti consuma in aceasta iarna, incepand de acum!

Merisoare

Un pahar mare de merisoare reprezinta doza suficienta care sa iti ofere beneficiile miraculoase ale acestor fructe. Acestea sunt bogate in vitamina C, fibre si antioxidanti. De asemenea, merisoarele contin fitochimicale ce ajuta la prevenirea infectiilor urinare, ulcerelor gastrice, afectiuni ale gingiilor si pot imbunatati sanatatea inimii.

Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles face parte din categoria legumelor crucifere. Acestea sunt cunoscute pentru proprietatile lor de a preveni bolile cronice si inflamatia, datorita continutului mare de antioxidanti. Varza de Bruxelles este bogata in fibre, proteine, vitamina C si acid folic.

Ceaiul

Indiferent de ceaiul ales, acesta poate aduce o multitudine de beneficii sanatatii tale. In urma numeroaselor studii, ceaiurile pot contine antioxidanti ce imbunatatesc sanatatea inimii, previn anumite forme de cancer si afectiuni neurologice.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Pixabay.com.