Te simti obosita cand te trezesti? Iata care ar putea sa fie cauzele

1
De Monica Radulescu
5 sept. 2018

Daca simti o stare de oboseala care persista de mai mult timp, cauzele pot fi multiple si nu intotdeauna au legatura cu lipsa somnului.

Inainte de a da vina pe programul incarcat si pe stres, este bine sa elimini cativa factori ce ar putea fi responsabili pentru lipsa ta de energie.

Perna nepotrivita iti poate afecta somnul

Potrivit celor de la Prevention.com, salteaua si perna pe care dormi ar putea fi de vina. O saltea proasta sau veche poate cauza dureri de spate si de gat, iar daca nu te odihnesti cum trebuie, te trezesti obosita.  De aceea, e bine sa inlocuiesti salteaua o data la zece ani, iar perna o data pe an.

In dormitor este mult prea cald

Temperatura din dormitor iti poate afecta somnul. Specialistii spun ca ar trebui sa ai mai putin de 23 de grade Celsius in camera in care dormi, daca vrei sa te odihnesti cum trebuie si sa nu te trezesti obosita.

Stai pe telefon inainte sa adormi

Lumina albastra emanata de ecranul telefonului poate afecta somnul si sanatatea prin reducerea nivelului de melatonina. Renunta la tehnologie cu doua ore inainte sa te culci, pentru un somn optim.

Consumi alcool seara

Chiar daca alcoolul te ajuta pe moment sa adormi, dupa ce ai atipit, somnul nu va fi odihnitor.

Nu bei suficienta apa

Oboseala poate fi si un semn de deshidratare. Apa este importanta pentru buna functionare a intregului organism.

Anemie

Oboseala si anemia sunt in stransa legatura. Afectiunea se manifesta in primul rand prin oboseala accentuata si slabiciune corporala.

Probleme cu tiroida

Oboseala inexplicabila si prelungita  este doar unul dintre semnele care anunta ca ai probleme cu tiroida.

Diabet

Starea de oboseala este un simptom important al diabetului…

Depresie

… dar si al depresiei. Lipsa de energie, sentimentul de tristete si oboseala pot semnala instalarea depresiei.

Oboseala cronica

Iar cand starea de oboseala persista de mai bine de sase luni si iti afecteaza toate activitatile, te poti confrunta cu oboseala cronica, un fenomen grav tot mai intalnit, mai ales la tineri. De aceea, mergi la medic din timp. Doar asa poti primi un diagnostic exact, dar si un tratament corect!

Foto: Shutterstock.com