Tehnica eficienta de meditatie a unei experte in hipnoza: cum isi linisteste mintea inainte de culcare

1
De Maria Constantin
18 mai 2022

Oamenii au nevoie, in medie, de 5-20 de minute pentru a adormi. Pentru cei care au mintea incarcata si nu reusesc sa adoarma repede, un mic ritual linistitor de 20 de minute poate fi o binecuvantare.

De la tehnici de respiratie la tinerea unui jurnal, exista multe metode accesibile, iar printre acestea se numara si hipnoza. Shauna Cummins, o experta in aceasta tehnica, dezvaluie care este rutina sa preferata inainte de a urca in pat.

Aceasta metoda de autohipnoza practicata de autoarea cartii „Wishcraft: A guide to manifesting a positive future” dureaza doar cateva minute:

– inchide ochii, trage aer adanc in piept de trei ori si tine-ti palma pe inima daca iti place.

– vizualizeaza-ti ziua cu ochii mintii. Alege trei lucruri din aceasta zi de care sa fii multumita (de exemplu, ca ai muncit bine, ca ai sunat pe cineva aflat la nevoie, ca ai realizat un proiect important) si imagineaza-ti ca-ti multumesti si ca te apreciezi singura pentru toate acestea.

– pune-ti trei dorinte frumoase pentru trei oameni din viata ta si imagineaza-ti ca primesc energia ta pozitiva.

– pune-ti trei dorinte pentru tine. Pot fi pentru a doua zi sau pentru un viitor mai apropiat ori mai indepartat.

Daca esti interesata sa explorezi mai mult tehnica meditatiei, iti recomand Programul de 7 meditatii pentru stres si anxietate, creat de Andreea Raicu. In perioada 18-25 mai il primesti gratuit cand comanzi Agenda 2022!

De ce functioneaza aceasta metoda

In doar cativa pasi simpli, aceasta tehnica de meditatie iti captiveaza mintea si muta atentia catre evolutia pozitiva a vietii tale, a explicat Cummins pentru Mind Body Green. Un alt factor care ajuta este reintarirea sentimentului de apreciere si de compasiune – unele studii arata ca multumirea este asociata cu o calitate mai buna si o durata mai mare a somnului.

„Inainte de a merge la somn, mintea este foarte receptiva”, a spus Cummins, notand ca acesta e momentul ideal pentru a planta semintele pozitive care ajuta la formarea unor noi conexiuni nervoase. „Acest lucru impiedica negativismul creierului si cu timpul poate creste increderea in sine si rezilienta”, a explicat experta.

Asa ca data viitoare cand nu reusesti sa adormi, incearca aceasta rutina de autohipnoza. Ora de culcare este momentul perfect pentru a practica gandirea pozitiva, astfel incat sa te bucuri de un somn bun si sa te trezesti odihnita.

Foto: Instagram/@Tawny Janae