3 tipuri de masaj pentru o stare Zen

1
De Cristina Tudor
18 sept. 2018

Ritmul haotic al vietii tale iti compromite linistea interioara? Aceste tipuri de masaj iti imbunatatesc starea de spirit pe termen lung.

Cei de la Sportluxe spun ca aceste 3 masaje au beneficii mentale, fizice si spirituale:

1. Masajul KaHuna

Aceasta tehnica terapeutica are la baza tehnicile si practicile Kahunas din Hawaii. In limba lor nativa, „huna” inseamna „cunostinte secrete”, iar un expert in artele huna se numeste „kahuna”. Prin miscari ritmice, terapeutul lucreaza asupra corpului si se foloseste de respiratie pentru a crea o energie cathartica. Lucinda Light, terapeut, spune: „Este un masaj care te ajuta sa te eliberezi, sa renunti la sentimente negative si sa te conectezi cu corpul tau. Terapeutul este invatat sa se concentreze 100% pe client, oferind afectiune si compasiune. Asta este esenta spiritului aloha, care este atat de sacru pentru oamenii din Hawaii”. Unele persoane spun ca in timpul masajului au avut revelatii, viziuni, iar altele au avut un sentiment puternic de recunostinta la sfarsit.

2. Masajul Abhyanga

Consultantul ayurvedic Niveen Rajabdeen spune ca „Abhyanga este un tratament specializat, care implica aplicarea de uleiuri calde din plante pe corp”. Masajul ajuta la circulatia sangelui, tonifierea pielii si a muschilor, calmeaza, te scapa de stres, detoxifiaza corpul si te ajuta sa dormi mai bine. Unele tehnici includ aplicarea de comprese cu plante pentru ca uleiurile sa intre mai bine in piele. Rajabdeen spune ca „masajul ayurvedic te ajuta mai intai la nivel energetic. Miscarile si presiunea aplicata la nivelul corpului, dar si beneficiile uleiurilor ajuta sistemul nervos si mintea, iar apoi intregul corp. Starea de calm pe care o simti dupa un masaj Abhyanga te ajuta sa gestionezi stresul”.

3. Masajul cu uleiuri esentiale si piatra de jad

Se pare ca masarea cu o piatra de jad este echivalenta cu 7 miscari ale mainilor, iar uleiurile esentiale reduc starea de anxietate, iti ofera energie, ajuta la vindecare si la circulatia sangelui. Deci daca gasesti un maseur care le imbina pe ambele, nu o sa regreti. Folosirea pietrelor de jad stimuleaza circulatia sangelui si iti ofera o stare de bine indelungata. Stim deja ca, de-a lungul timpului, uleiurile esentiale au fost folosite in diverse religii si culturi pentru ritualurile si ceremoniile de vindecare. Beneficiile lor se observa la nivel emotional, fizic, dar si spiritual, iar unii spun ca ii ajuta pe oameni sa se conecteze cu ei insisi si cu Universul.

Foto: Shutterstock.com